Miért tartja veszélyesnek a tudást és a művészetet a magyar politikai elit?

Miért tarja veszélyesnek a tudást és a művészetet a magyar politikai elit?

/

letöltés 64.69MB
Szombathely két meghatározó kulturális szakemberét, Kovács Géza, leköszönő bábszínház-igazgatót és Masszi Ferenc képzőművészt kérdeztük.

Ők kapták meg egyébként 2023-ban közösen a Szombathely Kultúrájáért Életmű-díjat.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Amiről pedig Roznár Gyöngyivel, a Nyugat.hu főszerkesztőjével beszélgettek:

 • A magyar társadalom annyi mindennel nem nézett szembe, annyi minden miatt frusztrált, s ezt folyton kihasználják ellenük.
 • Ami most zajlik, részben az írástudók árulása. Az értelmiségnek egyszer csak észbe kell kapnia és a feje tetejéről vissza kellene állítani talpára a világot.
 • A társadalmat irányító politikai rétegnek nincs szüksége a kulturált, önértékeléssel bíró emberekre. Mert akkor nem lehet kondicionálni őket a jól fogyasztó, középszerű, elégedett életre.
 • Magyarországon az 1940-es évek óta akadályozzák a polgárság kialakulást, létét. Pedig ők a kultúra legnagyobb támogatói.
 • Egy képzőművészeti alkotás értékét nem az dönti el, hogy illik-e a kanapédhoz. És ha egy nyílt levelet írsz arról, hogy a kulturális pályázatok eldöntése rosszul történik, jól megbüntetik az intézményedet.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast