Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Milliárdokkal támogat fideszes városokat a kormány az elvonás után

Azután, hogy elvették a városoktól az iparűzési adó felét.

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg külön-külön 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására, írja a december 24-i Magyar Közlöny alapján a 24.hu .

A városok közt, amelyek működési támogatást kaptak, egy ellenzéki vezetésű sincs. Békéscsaba az egyetlen, amelynek független polgármestere van, ám ő nem volt hajlandó csatlakozni az ellenzéki összefogáshoz.

Az ellenzéki vezetésű városok címzetes, szabadon nem elkölthető támogatásokat kaptak: Eger például 600 milliót a vár fenntartására, Miskolc pedig 700 milliót a miskolctapolcai fürdőre. 

A döntést azután hozta a kormány, hogy megvonta a városoktól az iparűzési adót. A lépés ellen több ellenzéki városvezető tiltakozott, mondván, hogy a kormány ezzel ki akarja véreztetni az ellenzéki városokat. Több fideszes városvezető viszont támogatta a lépést, köztük most a milliárdos segítséget kapó Kaposvár és Székesfehérvár polgármesterei is.

Az ellenzéki városok egyébként pont 23-án este a diszkkivilágítások lekapcsolásúval tiltakoztak a forrásiak elvonása ellen. Szombathelyen ez így történt. Így aludtak ki Szombathelyen a karácsonyi fények 2020. December 24. 06:57

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra