Milliárdokkal támogat fideszes városokat a kormány az elvonás után

Azután, hogy elvették a városoktól az iparűzési adó felét.

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg külön-külön 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására, írja a december 24-i Magyar Közlöny alapján a 24.hu.

A városok közt, amelyek működési támogatást kaptak, egy ellenzéki vezetésű sincs. Békéscsaba az egyetlen, amelynek független polgármestere van, ám ő nem volt hajlandó csatlakozni az ellenzéki összefogáshoz.

Az ellenzéki vezetésű városok címzetes, szabadon nem elkölthető támogatásokat kaptak: Eger például 600 milliót a vár fenntartására, Miskolc pedig 700 milliót a miskolctapolcai fürdőre. 

A döntést azután hozta a kormány, hogy megvonta a városoktól az iparűzési adót. A lépés ellen több ellenzéki városvezető tiltakozott, mondván, hogy a kormány ezzel ki akarja véreztetni az ellenzéki városokat. Több fideszes városvezető viszont támogatta a lépést, köztük most a milliárdos segítséget kapó Kaposvár és Székesfehérvár polgármesterei is.

Az ellenzéki városok egyébként pont 23-án este a diszkkivilágítások lekapcsolásúval tiltakoztak a forrásiak elvonása ellen. Szombathelyen ez így történt. Így aludtak ki Szombathelyen a karácsonyi fények 2020. December 24. 06:57
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet