Minden Aldi mellé telepítenek gyorstöltőt az elektromos autóknak

Felpörögni látszik az E.ON, amely új rendszert épít ki a köztéri és az otthoni töltés kombinációjával.

Év végéig kidolgozzák azt a rendszert, amely az E.ON közterületi elektromos töltőit az otthoni töltési lehetőséggel kombinálja - közölte a társaság igazgatósági tagja kedden, Székesfehérváron, ahol újabb öt, közterületi autótöltőt adtak át.

Jamniczky Zsolt elmondta: e kombinált szolgáltatás elindításához a jogszabályi és a tarifális háttér kialakítása, valamint a műszaki tartalom kidolgozása szükséges. Az ügyfeleknek csomagban kínálnák a szolgáltatást például kedvezményes tarifákkal, hűségakciókkal - tette hozzá.

Az utcai töltők jelenleg ingyenesek, mert nincs meg a jogszabályi háttere a különböző szolgáltatók által telepített töltőkön vételezett áram elszámolásának, ahogy például a mobiltársaságok közötti roamingdíjaknál létezik.

A cég jelenleg száznál kevesebb közterületi töltővel rendelkezik, de év végéig több mint száz gyorstöltőt telepítenek az ország összes Aldi üzletéhez, de ezeken kívül is tervezik városi töltők üzembe helyezését.

Lapunk néhány hónappal ezelőtt foglalkozott az eletkromos autók szombathelyi töltési lehetőségeivel.

Szombathelyen nehéz elektromos autót tölteni, az állami töltőoszlopot sem üzemelték be

Szinte lehetetlen elektromos autót tölteni Szombathelyen, pedig több töltő is épült állami és uniós támogatásból. Szombathelyen a mai napig sem működnek az uniós támogatással kialakított elektromos autótöltők, pedig a Dunántúlon több helyen előbbre járnak. Zalaegerszeg például a megyei jogú városok között élen jár a töltők telepítésében - írja az Átlátszó.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság