Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Zsúfolt lakótelep lett a szombathelyi Minerva lakóparkból

A családi házak között társasházak nőttek ki a földből.

Ha valaki egy lakóparkban vásárol házat, valószínű, hogy nyugodt környezetet, családias hangulatot, nagy tereket képzel el magának. Valóban, ezt takarja a lakópark eredeti fogalma. és így indult a szombathelyi Minerva lakópark.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

Korábban voltak itt viták, problémák, nem volt gazdája az utcáknak, a közvilágításnak, ezek aztán lassan megoldódtak. Eredetileg a park közepén épült csak néhány, többemeletes társasház, ezeket nagyobb udvarral, zöldterülettel rendelkező családi házak vették körbe.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

A decemberi szombathelyi közgyűlésen Maradnak a régi buszok, életveszélyes a Savaria szálló, félmilliárd forint a hulladékszállításnak 2018. December 10. 08:30 került szóba hosszú idő után újra a Minerva lakópark, Kántás Zoltán (Fidesz) vetette fel, hogy szüksége lenne egy helyi buszjáratra a lakparknak, mert sok ember él ott, és nem tudnak tömegközlekedést igénybe venni.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) erre azt mondta, olyan nagy lett a zsúfoltság a lakóparkban, hogy egy helyijáratos busz nem is tudna közlekedni a szűkké vált utcákban.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

Elmentünk és megnéztük, mennyire lett zsúfolt a lakópark. Nos, nagyon. A korábbi szabad területeken sorra húzzák fel a társasházakat, az egyik ingatlanközvetítő oldalán most 21 új építésű, eladó, Minerva lakóparki lakást találtunk.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

A terület lakótelepre hasonlít, családias hangulatnak nyoma sincs. Persze, értjük, hogy egy vállalkozásnak nyereségre van szüksége, de biztos, hogy azok, akik az elsők között vettek itt családi házat, nem erre számítottak.

Minerva lakópark
Kovács Dávid

Molnár Miklós azt javasolta, vizsgálják meg, hogyan épülhetett ennyi társasház a lakóparkban, nem tudunk arról, hogy a javaslatot tettek követnék. De ha mégis, az sem változtatna a lakópark zsúfoltságán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra