Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit csináljak a használt ruháimmal?

Ilyen is van: ha leadjuk rossz állapotú ruháinkat, azzal nem csak a környezetnek teszünk jót, de ajándékutalványt is kapunk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre nehezebb olyan helyet találni, ahol leadhatnánk használt ruháinkat, ráadásul csak a jó állapotú, hordató darabokat fogadják el. Most viszont az H&M ruhamárka egy "hosszú életű divat" nevű akciót indított, amely felhívja a figyelmet a környezettudatos divatiparra. Márkától függetlenül mindig örülök az ilyen akcióknak és remélem hogy a jövőben egyre több cég profilja fog zöldebb irányt venni.

Hogy is működik ez?
Nyugat.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A cég üzleteiben már választhatunk azok közül a ruhák közül is, melyek a nemrég megjelent "tudatos" kollekció részeként organikus és újrahasznosított anyagokból készültek, fenntartható és környezetbarát módon. Nem sok márka ajánl hasonlóan biztató jövőképet. Persze ettől még nem kell megrohamoznunk a boltokat, hiszen tudjuk, hogy fenntarthatósággal kampányolni mindig kifizetődő, nem kell vakon bedőlni ennek, de ha amúgy is szeretjük a márkát, miért ne lehetne ez is egy plusz vonzóerő?

Hol és hogyan adhatunk le ruhát?

Neten nézzünk utánna, hogy a közelünkben lévő üzletben leadhatjuk-e használt ruháinkat, aztán nyomon követhetjük, mi történik velük. A jobb minőségű, még hordható ruhákat használt ruhaboltok kapják, a hordásra már nem alkalmas ruhákat textil formájában hasznosítják újra. Ami még ennél is rosszabb állapotban van, azt például autók tömítőanyagának használják, ami pedig abszolút használhatatlan, abból energiát nyernek. A hab a tortán, hogy nem csak a környezetnek teszünk jót azzal, ha leadjuk a már nem használt ruháinkat, hanem minden zacskó után vásárlási utalványt kapunk.

Tudatos nyári ruhák
Nyugat.hu

Jön az okosdivat

Amíg pár divatmárka azzal bíbelődik hogy képzőművészi szintre emelje a divattervezést és az esztétikumtól megvakítva önmagának tervez, addig például H&M és a Uniqlo látja A divat jövője - jön az "okosdivat" 2013. May 27. 08:49 honnan fúj a szél mostanában. Míg az előző az egyre nagyobb teret hódító zöld divattal kampányol, addig az utóbbi technológiai fejlesztésekkel és új anyagokkal tör az élre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés