Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lemondásra és távozásra szólította fel Molnár Miklós alpolgármestert egy civilnek mondott szervezet

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a Fidesz városi alelnöke vezeti.

Miután ma délelőtt Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megvonta Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) hatásköreit Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 , egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy még szombaton lemondásra és távozásra szólította fel Molnárt a Polgári Egyesület Szombathelyért nevű szervezet. A nyílt levelet a megyei napilap közölte.

Horváth Csaba, az egyesület elnöke 2010-ben fideszes képviselőként a közgyűlésben
Mészáros Zsolt

Az egyesület levelében visszaköszönnek azok a mondatok, amelyeket Puskás Tivadar a múlt heti rendkívüli közgyűlésen mondott. Ez volt az a közgyűlés, amit az ellenzéki képviselők kezdeményeztek, ahol a Fidesz-frakció nem jelent meg, és Molnár Miklós megszavazta a napirendet. Így a Fideszen kívüli többség el tudta fogadni a határozatot, ami megtiltja az önkormányzati cégek vezetőinek, hogy alkalmazzák a túlóratörvény rendelkezésit.

A közgyűlésen a polgármester azzal érvelt, hogy értelmetlen elfogadni a határozatot, az önkormányzati cégek eddig sem túlóráztatták sokat alkalmazottaikat, és ezek után sem tervezik azt.

A Polgári Egyesület Szombathelyért levelében hasonlókat ír:

Meggyőződésünk, hogy az ellenzék képviselői az általuk hangoztatott szakmaiságot teljes egészében mellőzve hozták meg döntésüket. A megszületett határozat pedig értelmetlen. A nyilvánosságra került adatok szerint ugyanis a szombathelyi önkormányzati cégek nagy részénél egyáltalán nem volt túlóráztatás, a többinél pedig nem hogy a 250 órát, de a 30-at is alig érte el az egy főre jutó éves túlmunkaórák száma. Nyilvánvaló tehát, hogy ami a rendkívüli közgyűlésen történt, az semmi másról nem szólt, mint hogy a szocialisták és a Jobbik központi utasításra ürügyet találjanak a helyi városvezetés támadására.

Aztán rátérnek Molnár szerepére:

Minderre nem kerülhetett volna sor, ha Molnár Miklós alpolgármester nem szavazza meg az előterjesztett napirendet. A történteket nehéz másként értelmezni, mint hogy Molnár a Jobbikkal összenövő szocialisták oldalára állt. Elárulva ezzel a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat, akiknek a bizalma így véglegesen és helyrehozhatatlanul megrendült benne. Ezennel felszólítjuk Molnár Miklóst, hogy haladéktalanul mondjon le alpolgármesteri tisztségéről és képviselőségéről egyaránt!

Meg is indokolják a lemondásra való felszólításukat:

A lemondással a Pro Savaria Egyesület előtt megnyílik a lehetőség, hogy Molnár helyére másik tagot delegáljon a közgyűlésbe. Olyan embert, aki a keresztény-polgári elvekhez hűséges, és aki valóban hitelesen és becsületesen tudja képviselni azt, ami civil szervezetük nevében is benne foglaltatik: Pro Savaria, azaz Szombathelyért.

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a volt fideszes városi képviselő, Horváth Csaba vezeti. Horváth 2014-ben indult ugyan a választásokon, de nem jutott be a közgyűlésbe.

A szombathelyi Fidesz 2017-ben megválasztott elnöksége, balszélen Horváth Csaba
Forrás: Facebook / Szombathelyi Fidesz

Horváth Csaba jelenleg a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke, 2017. szeptemberében választották meg Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 . Mellette a Prenor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság Fidesz által delegált tagja.

Az egyesület oldalán egyébként tevékenységnek nincs nyoma, a legördülő menük alatt nincs semmi, az egyetlen tartalom egy 2014-es galéria az egyik taggyűlésükről.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet