Lemondásra és távozásra szólította fel Molnár Miklós alpolgármestert egy civilnek mondott szervezet

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a Fidesz városi alelnöke vezeti.

Miután ma délelőtt Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) megvonta Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) hatásköreit Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 , egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy még szombaton lemondásra és távozásra szólította fel Molnárt a Polgári Egyesület Szombathelyért nevű szervezet. A nyílt levelet a megyei napilap közölte.

Horváth Csaba, az egyesület elnöke 2010-ben fideszes képviselőként a közgyűlésben
Mészáros Zsolt

Az egyesület levelében visszaköszönnek azok a mondatok, amelyeket Puskás Tivadar a múlt heti rendkívüli közgyűlésen mondott. Ez volt az a közgyűlés, amit az ellenzéki képviselők kezdeményeztek, ahol a Fidesz-frakció nem jelent meg, és Molnár Miklós megszavazta a napirendet. Így a Fideszen kívüli többség el tudta fogadni a határozatot, ami megtiltja az önkormányzati cégek vezetőinek, hogy alkalmazzák a túlóratörvény rendelkezésit.

A közgyűlésen a polgármester azzal érvelt, hogy értelmetlen elfogadni a határozatot, az önkormányzati cégek eddig sem túlóráztatták sokat alkalmazottaikat, és ezek után sem tervezik azt.

A Polgári Egyesület Szombathelyért levelében hasonlókat ír:

Meggyőződésünk, hogy az ellenzék képviselői az általuk hangoztatott szakmaiságot teljes egészében mellőzve hozták meg döntésüket. A megszületett határozat pedig értelmetlen. A nyilvánosságra került adatok szerint ugyanis a szombathelyi önkormányzati cégek nagy részénél egyáltalán nem volt túlóráztatás, a többinél pedig nem hogy a 250 órát, de a 30-at is alig érte el az egy főre jutó éves túlmunkaórák száma. Nyilvánvaló tehát, hogy ami a rendkívüli közgyűlésen történt, az semmi másról nem szólt, mint hogy a szocialisták és a Jobbik központi utasításra ürügyet találjanak a helyi városvezetés támadására.

Aztán rátérnek Molnár szerepére:

Minderre nem kerülhetett volna sor, ha Molnár Miklós alpolgármester nem szavazza meg az előterjesztett napirendet. A történteket nehéz másként értelmezni, mint hogy Molnár a Jobbikkal összenövő szocialisták oldalára állt. Elárulva ezzel a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat, akiknek a bizalma így véglegesen és helyrehozhatatlanul megrendült benne. Ezennel felszólítjuk Molnár Miklóst, hogy haladéktalanul mondjon le alpolgármesteri tisztségéről és képviselőségéről egyaránt!

Meg is indokolják a lemondásra való felszólításukat:

A lemondással a Pro Savaria Egyesület előtt megnyílik a lehetőség, hogy Molnár helyére másik tagot delegáljon a közgyűlésbe. Olyan embert, aki a keresztény-polgári elvekhez hűséges, és aki valóban hitelesen és becsületesen tudja képviselni azt, ami civil szervezetük nevében is benne foglaltatik: Pro Savaria, azaz Szombathelyért.

A Polgári Egyesület Szombathelyért szervezetet a volt fideszes városi képviselő, Horváth Csaba vezeti. Horváth 2014-ben indult ugyan a választásokon, de nem jutott be a közgyűlésbe.

A szombathelyi Fidesz 2017-ben megválasztott elnöksége, balszélen Horváth Csaba
Forrás: Facebook / Szombathelyi Fidesz

Horváth Csaba jelenleg a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke, 2017. szeptemberében választották meg Ők irányítják eztán a szombathelyi Fideszt 2017. September 05. 19:00 . Mellette a Prenor Kft. felügyelőbizottságának elnöke, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság Fidesz által delegált tagja.

Az egyesület oldalán egyébként tevékenységnek nincs nyoma, a legördülő menük alatt nincs semmi, az egyetlen tartalom egy 2014-es galéria az egyik taggyűlésükről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet