Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert.

A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit. A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a Polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban.

Ezt a közleményt a Vas Népének küldte el ma reggel a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője.

Felhívtuk Molnárt, aki annyit mondott, jelenleg szabadságon van, és Puskás Tivadar polgármester bocsánatkérését várja, mert Puskás a múlt héten valótlanságot állított róla.

Molnár Miklós és Puskás Tivadar
Kovács Dávid

Az önkormányzati szabályok szerint egyébként a polgármester csak azokat a jogköröket vonhatja el az alpolgármestertől, amiket ő ruházott rá korábban. És ezeket a jogköröket a polgármester is a közgyűléstől kapta. Ugyanis a jogkörök a közgyűlést illetik, és többségi döntéssel ruházhatók át a tisztségviselőkre. Vagyis, még az is előfordulhat, hogy a közgyűlés felülbírálja a polgármester most hozott döntését.

A szombathelyi jobboldal belharca egyébként akkor kezdődött, amikor egy héttel ezelőtt Molnár Miklós megszavazta a túlóratörvény bojkottja miatt összehívott rendkívüli közgyűlés „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 napirendjét. Az ülést a baloldali frakció kezdeményezte, Molnár szavazata nélkül nem tudták volna elfogadni a határozatot, miszerint az önkormányzati cégek bojkottálják a törvény alkalmazását. Molnár egyébként nem szavazott a határozatról.

A közgyűlés után a megyei napilapban elsőként Puskás Tivadar polgármester A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 , majd Hende Csaba országgyűlési képviselő nevezte Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak Molnár Miklóst.

Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület jelöltjeként szerzett mandátumot a közgyűlésben. A választási eredmények alapján (tíz helyet szerzett a Fidesz, kilencet a baloldali frakció, egyet Balassa Péter (Jobbik) és egyet Molnár) az ő szavazata is kell ahhoz, hogy a Fidesznek többsége legyen. Ha Molnár kihátrál a Fidesz mögül, a kormánypárt elveszíti közgyűlési többségét Szombathelyen, és megalakulhat egy, a Fideszen kívüli többség Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet