Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit

Mindezt azután, hogy Puskás Tivadar és Hende Csaba is leárulózta az alpolgármestert.

A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit. A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a Polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban.

Ezt a közleményt a Vas Népének küldte el ma reggel a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője.

Felhívtuk Molnárt, aki annyit mondott, jelenleg szabadságon van, és Puskás Tivadar polgármester bocsánatkérését várja, mert Puskás a múlt héten valótlanságot állított róla.

Molnár Miklós és Puskás Tivadar
Kovács Dávid

Az önkormányzati szabályok szerint egyébként a polgármester csak azokat a jogköröket vonhatja el az alpolgármestertől, amiket ő ruházott rá korábban. És ezeket a jogköröket a polgármester is a közgyűléstől kapta. Ugyanis a jogkörök a közgyűlést illetik, és többségi döntéssel ruházhatók át a tisztségviselőkre. Vagyis, még az is előfordulhat, hogy a közgyűlés felülbírálja a polgármester most hozott döntését.

A szombathelyi jobboldal belharca egyébként akkor kezdődött, amikor egy héttel ezelőtt Molnár Miklós megszavazta a túlóratörvény bojkottja miatt összehívott rendkívüli közgyűlés „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 napirendjét. Az ülést a baloldali frakció kezdeményezte, Molnár szavazata nélkül nem tudták volna elfogadni a határozatot, miszerint az önkormányzati cégek bojkottálják a törvény alkalmazását. Molnár egyébként nem szavazott a határozatról.

A közgyűlés után a megyei napilapban elsőként Puskás Tivadar polgármester A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 , majd Hende Csaba országgyűlési képviselő nevezte Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak Molnár Miklóst.

Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület jelöltjeként szerzett mandátumot a közgyűlésben. A választási eredmények alapján (tíz helyet szerzett a Fidesz, kilencet a baloldali frakció, egyet Balassa Péter (Jobbik) és egyet Molnár) az ő szavazata is kell ahhoz, hogy a Fidesznek többsége legyen. Ha Molnár kihátrál a Fidesz mögül, a kormánypárt elveszíti közgyűlési többségét Szombathelyen, és megalakulhat egy, a Fideszen kívüli többség Szombathelyen.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet