Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Most már azt is tudjuk, hogy fognak kinézni az új rendszámtáblák 2022 júliusától

Megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben.

A portfolio.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy kedden megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben a jövőre bevezetésre kerülő, új típusú magyar rendszámtáblákról.

A döntés lényege, hogy a 2022. július 1-jétől bevezetett állandó rendszámtábla az európai zászlót jelképező kék mezőben 12 ötágú sárga csillagot, fehér H jelzést és Magyarország címerét tartalmazza. Ez így fog kinézni:

Magyar Közlöny

A változás tehát annyi, hogy a három betű és három szám helyett, 2-szer 2 betű és 3 szám jelenik meg rajta, illetve új elemként a magyar címer is látható.

A lap kitér arra is, hogy szintén változik a taxik rendszáma, mégpedig úgy, hogy TX jelölésűek lesznek, illetve sárga - vagy ha elektromos hajtással rendelkezik a taxi, akkor zöld színű - lesz a tábla:

Magyar Közlöny

Hasonlóképpen egyébként az úgynevezett környezetkímélő autók rendszámtáblája is zöld lesz:

Magyar Közlöny
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos

Tovább az oldalra