“Most még együtt vannak” - Rekordszámú nevező a szombathelyi futónapon

Béres Alexandra csak hab volt a tortán.

Kétféle futó van. Vannak, akiknek a futás közösséget jelent, találkoznak, futnak és közben társasági életet élnek, és vannak a magányos kilométerfalók, akik azért futnak, hogy kicsit magukban legyenek.

Érdekes, hogy az utóbbi csoport tagjai közül is sokan eljárnak futóversenyekre, merthogy ezeknek hangulatuk van.

Hangulata van az “Ébredj Szombathely!” égisze alatt lebonyolított “Fut a város” programnak is, amelyet szombat délelőtt már harmadszor rendeztek meg.

Fut a város
Fut a város
Bonyhádi Zoltán

A laza hangulatú, de gondosan szervezett rendezvényt idén nem őszre, hanem tavaszra időzítették, talán a közelgő önkormányzati választás miatt.

Valójában ennél sokkal fontosabb, hogy van egy városi szervezésű tömegsport esemény, amely tömegeket mozgat meg, és amely tényleg képes betölteni a szerepét: lehetőséget ad a mozgásra, reklámozza annak fontosságát, miközben egy társadalmi esemény szerepét is betölti. Mind a három szerep egyformán fontos.

Fut a város
Fut a város
Bonyhádi Zoltán

A tavaszi - majdnem túl szép - napsütésben először Nemény András polgármester lép a színpadra, aki arról beszélt, hogy az idei versenynek rekordszámú, több mint 800 nevezője van (tavaly 550 volt), majd a fotók a Béres Alexandrával melegítenek be. Azért ez sem lehetséges minden nap.

Aztán indult az 5 és 10 kilométeres táv, együtt váltóval, később a gyermekfutamok majd a végén a 2,5 kilométeres, belváros kerülő futás következik.

Fut a város
Fut a város
Bonyhádi Zoltán

A beérkezők érmet és egy esemény poharat, de valószínűleg e nélkül is emlékeznek majd erre a szombat délelőttre.

Az eseményen lapunk munkatársa a tavaly már bevált stratégiát Őrült őszi örömfutás Szombathelyen - Többen voltunk, mint egy NB1-es meccsen 2023. October 07. 15:13 követi, így aztán annak és rendje módja szerint bebukja a páros különversenye döntőjét, de abban marad Péterrel Őrült őszi örömfutás Szombathelyen - Többen voltunk, mint egy NB1-es meccsen 2023. October 07. 15:13 , hogy jövőre új bajnokságot kezdenek.

Fut a város
Fut a város
Facebook

A tudósító akármennyire is fáradt, nem tudja nem észrevenni, hogy milyen nagy számmal szálltak be a szombati futásba a városvezetés részéről.

Még a forduló előtt szembe fut vele Horváth Soma és László Győző alpolgármester, Németh Ákos tanácsnok és Czeglédy Csaba városi képviselő, és a célban találkozik a profinak számító, így kiváló időt abszolváló Koczka Tibor képviselővel, és futószerkóban látja Horváth Attila alpolgármestert is. Ők mindenképpen beírhatnak maguknak egy piros pontot, mint ahogy azok az egyéb közéleti személyiségek, gazdasági élet szereplői, akik jelenlétükkel erősítik az esemény üzenetét.

Fut a város
Fut a város
Bonyhádi Zoltán

“Most még együtt vannak” - magyarázza egy rendőr hölgy az egyik útlezárásnál türelmetlenkedő autósnak, aki szeretne átslisszanni a futók között, az újságírónak meg az eszébe erről, hogy “remélem, együtt is maradunk.”

Az eredményeket itt találja.

A képekre kattintva galéria nyílik.

Fut a város
Fut a város
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely ébredt - Futottunk a téren, a folyóparton, a polgármesteri irodában

A futóversenyek nemcsak sport-, de mindig társadalmi események is, amelyeknek üzenete van.

Őrült őszi örömfutás Szombathelyen - Többen voltunk, mint egy NB1-es meccsen

A Nyugat munkatársa komoly stratégiával készült a nagy megmérettetésre.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport