Mostantól nem "száguldozhatnak" annyira a mentőautók

Az a leggyorsabb mentő, amelyik oda is ér a beteghez – mondja az Országos Mentőszolgálat.

A mentőautók vezetői mostantól a megkülönböztető jelzés használata mellett az adott útszakaszon megengedett maximális sebességet legfeljebb 30 km/h-val léphetik át – közölte hétfőn délelőtt az Országos Mentőszolgálat. Ez azt jelenti, hogy például 50 km/h sebességkorlátozású útszakaszon szirénázva maximum 80 km/h sebességgel haladhat a mentőautó, illetve azt is, hogy piros közlekedési lámpánál maximális körültekintéssel, megkülönböztető jelzéseket használva is legfeljebb 30 km/h sebességgel hajthat át.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a hvg.hu érdeklődésére kicsit árnyalta a képet, amikor elmondta, hogy továbbra is a gépjárművezető mérlegelheti, hogy az adott közlekedési szituációban mi a legjobb megoldás, és nem a szankcionálás, hanem a balesetmegelőzés a cél.

Jelenleg évente átlagosan 70 súlyos mentőbaleset történik Magyarországon, az Országos Mentőszolgálat ezt a számot jelentősen csökkentené.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló