Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Moziba, színházba hamarosan lehet menni, de továbbra is marad az idősek vásárlási sávja

A veszélyhelyzet megszüntetéséről június 16-án szavaz az Országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány benyújtotta veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt - közölte ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, a járványügyi készültségben is működni fog az operatív törzs, a tiszti főorvosnak mindazok a jogosultságai, amelyekkel intézkedéseket tehet, biztosítottak lesznek. A legfontosabb változás az, hogy a rendeleti törvényalkotás megszűnik, csak az országgyűlés alkothat törvényeket. Mint mondta, felelőtlenség lenne a járványügyi készültséget nem fenntartani, mert mindenki azt jósolja, hogy második, harmadik hulláma is lehet a járványnak.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Közölte azt is, hogy a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így

a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után.

Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség. A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja, ezekben nincs változás.

A védett vásárlási idősáv fennmarad,

ennek időtartamát az operatív törzs szabályozza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés