Nokiás dobozt vitt a szombathelyi MSZP-nek a Jobbik

Volt szó megyebálról, demonstrációról, ételosztásról, pojáca Gyurcsányról. A szocik pogácsával és forró teával várták a jobbikosokat.

Szokatlan helyszínre, a szombathelyi MSZP iroda elé hirdette meg a Jobbik a sajtótájékoztatót. A szocialisták láthatóan rákészültek az akcióra, népes csapat melegedett az irodában, tálcán állt a pogácsa, kancsókban a forró tea.

Nincs ok az ünneplésre

Aztán megérkezett a Jobbik csapata, Bana Tibor országgyűlési képviselővel az élen, Balassa Péter hangos boldogújévvel fogott kezet a baloldali politikusokkal. Teával kínálták őket, mire Bana annyit mondott, nem iszunk előre a medve bőrére.

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
MSZP jobbról, Jobbik balról
Mészáros Zsolt

Persze, gyorsan kiderült, mit is akar a Jobbik az MSZP iroda előtt. Bana a szocialisták szombati demonstrációját Bent úri-muri, kint küzdelem a napi betevőért 2012. January 08. 08:53 bírálta azzal, hogy van, amivel még egyet is ért. Ő is úgy látja, hogy a jelenlegi helyzetben a megyei kormánypárti képviselőknek nincs okuk az ünneplésre.

Hiszen a k

étharmados forradalmi többség

döntései hátrányosan érintik a megyét, ami ellen a Jobbik is felemeli a szavát. Ezért sem vett részt sem ő, sem Rába Kálmán megyei képviselő a megyebálon Vasi Megyebál videókkal elmesélve 2012. January 08. 14:28 . De Bana szerint van a dolognak egy másik része is.

A Nokiás doboz

Szerinte az MSZP viselkedése álságos, mert el akarják hitetni, hogy elfelejthetőek nyolc éves kormányzásuk következményei, hiszen az ő politizálásuk is vastagon benne van a jelenlegi helyzet kialakulásában. Bana szerint a másik tanulság, hogy összenő, ami összetartozik, hiszen az MSZP együtt demonstrált az LMP-vel, a

pojáca

Gyurcsány Demokratikus Koalíciójával.

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
Pogácsa és tea
Mészáros Zsolt

És hiteltelenek, mert a kormányzásuk idején ők is tartottak hasonló bálokat – mondta. Aztán átadta az ajándékot, egy Nokiás dobozban egy levél, és valamiféle gyógyhatású készítmény, ami állítólag fejleszti az emlékezőtehetséget.

Rába Kálmánnak adta át a szót, Gyebrovszki János (MSZP) vidáman közbeszólt: lehet ezt még fokozni? Rába fokozta, a megyebált nem közpénzből tartották, a bevételekből rászorulókat is támogatnak. Ő egyébként megdöbbenve látta, hogy Fehér László, megyei MSZP-s képviselő is a bálozók között volt.

Lektor és rektor

Aztán cigányozott egyet, mondván, az MSZP bevetette a cigány ütőkártyát, nekik osztottak ételt. Pedig a cigányságnak nem segélycsomagokra, hanem munkahelyekre lenne szüksége. És, hogy a demonstrációnak olyan emberek is áldozatául estek, akiknek semmi közük a politikához. Példának említette meg a SEK

lektorát

. (Nemény András javított: rektor.)

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
A jobbikosok elszántan érkeztek
Mészáros Zsolt

Balassa Péter békülékenyebb volt, ő köszönetet mondott az MSZP-seknek, hogy barátilag fogadták őket. De. Gyebrovszki János és Czeglédy Csaba elfelejtette, hogy a városvezetésben voltak, és mára Szombathely az ötödik legeladósodottabb város lett. És nem hangulatkeltésre, hanem normális, közös politizálásra lenne szükség.

Az eddig viszonylag csendben ácsorgó szocikon volt a sor. Nemény András szerint a megyebálról nagyjából ugyanazt gondolják. De a Jobbik láthatóan nem tudja kezelni a helyzetet, hogy beszorultak a parlamentbe, az nem teljesítmény, ha elmennek egy pártiroda elé sajtót tájékoztatni. Az emberek közé kell kimenni, és az ő problémáikkal kell foglalkozni.

Nem találkoznak a gondolatok

A szombati demonstrációval a figyelmet akarták felhívni arra, hogy amíg vannak, akik báloznak, addig vannak, akik a létminimum alatt élnek. És nem a megyebál ellen tiltakoztak. Fehér Lászlót egyébként ők kérték meg arra, hogy vegyen részt a bálon, és ott képviselje a véleményüket.

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
Nemény András nyugodt volt
Mészáros Zsolt

És több esemény zajlott ott egy időben. Külön szervezte a demonstrációt az LMP, és külön szervezték a szakszervezetek. Az MSZP eseménye csupán az ételosztás volt, sajnálják, ha a bál vendégei közül valaki rosszul érezte magát. A Nokia dobozos akciót szánalmasnak nevezte, mint mondta, a Jobbik nem tudja, mit is csináljon, ez látszott az október 23-i fővárosi tüntetésen is, amire rá akartak akaszkodni, de nem sikerült nekik.

Nemény szerint egy valódi ellenzéki párt a kormánypártokkal szemben állít fel alternatívákat, nem egy másik ellenzéki erő ellen lép fel. Kijelentette, a gondolataik nem találkoznak, de ettől emberi viszonyt tarthatnak fenn egymással.

Betelt a pohár

Gyebrovszki először a cigányozásra reagált. Mint mondta, ők nem a cigányoknak, hanem éhező szombathelyieknek osztottak ételt, nem tesznek etnikai különbséget köztük. Egyébként összegyűlt 30 ezer forintnyi adomány is, ebből folytatják majd az akciókat.

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
Ipkovich majdnem rossz oldalra állt
Mészáros Zsolt

A 2002 és 2010 közti időszakra büszke, hiszen ekkor alakult meg a színház, épült fel az Iseum, az Aréna. És amíg ők vezették a várost, lényegesen alacsonyabb volt az adósság, ami az elmúlt három évben nőtt meg, amióta a Fideszé a közgyűlési többség.

Egyébként szívesen látta volna a jobbikosok adományait is, hiszen nem ez volt az első és nem is az utolsó akciójuk. Igaz, ők ezeket nem reklámozzák – mondta, de elsorolta a tűzifaosztást, a karácsonyfa adományozást. És kijelentette, úgy tűnik, az embereknél betelt a pohár, hiszen egyre többen vesznek részt a spontán tiltakozásokon, a demonstrációkon.

Megtették, amit kellett

Bana Tibor természetesen válaszolt. A Jobbik is kimegy az emberek közé, és adományoz is, most éppen egy ruhaosztási akciójuk zajlik. De szerinte nem a Nokiás doboz a szánalmas, hanem az, ahogyan az MSZP és a DK ráhelyezkedett az LMP tüntetésére, és a szocialisták egy része katasztrófaturistaként fotózta egymást a Gyorskocsi utcában.

Nokiás dobozt kapott az MSZP a Jobbiktól
Rába Kálmánnak nem kellett a rovásírás
Mészáros Zsolt

Kijelentette, a Jobbik is felemeli a szavát a Fidesz-KDNP kormány hátrányos lépései ellen, de nem fog együttműködni sem a

levitézlett MSZP

-vel, sem az

összeboruló LMP

-vel, sem a

pojáca Gyurcsánnyal

.

Közben megérkezett Ipkovich György, aki először a jobbikosok mellé helyezkedett, párttársai hívták át a túlsó oldalra. Később megjegyezte, a megyei dolgokban össze tudnak dolgozni Bana Tiborral.

Aztán a szembenálló politikusokat legyűrte a szemerkélő eső és a hideg szél, a pogácsát és a teát a Jobbik elutasította, egyedül Balassa fogadta el. Gyebrovszki egy rovásírásos papírt is ajánlgatott, Rába Kálmánnak nem keleltt, Bana Tibor elfogadta. Még néhány kézfogás, szinte baráti csevej, aztán ki-ki ment a dolgára. Megtették, amit kellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vasi Megyebál videókkal elmesélve

Galambos Tamás lett az Év Vasi Embere, Varga Miklós Európáról énekelt és az év pálinkáját is megkóstolhatták a bálozók a bálszezon nyitányán.

Bent úri-muri, kint küzdelem a napi betevőért

A vasi elit bálozását megelőzően 350-en álltak sorba az MSZP-s képviselők által osztott ételért.(Videoval)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet