Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasi Megyebál videókkal elmesélve

Galambos Tamás lett az Év Vasi Embere, Varga Miklós Európáról énekelt és az év pálinkáját is megkóstolhatták a bálozók a bálszezon nyitányán.

Kétszer köszöntötték a Vasi Megyebálra érkező vendégeket. Először a rendezvénynek helyet adó Tóvendéglő előtt demonstrálók, majd barátságosabb hangnemben Kovács Ferenc és Vas megye szépe, Osztrosits Katalin, a Batthyány Bandérium előtt.

Vasi Megyebál 2012. - Szombathely
Első képgalériánk a 2012-es Megyebálról
Tánczos Mihály

A nyitóbeszédet az idén Dr. Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok mondta el, az összefogást hangsúlyozva, mivel csak így húzható ki az ország a bajból. Beszélt a család fontosságáról, majd a bálra kitérve megdicsérte a hölgyek ruháit. A beszéd videónkban 1:40-től hallgatható meg.

Megnyitó beszédek és a nyitótánc

A Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc (6:00-től)idézettel kezdte mondandóját, miszerint azért kellenek az ünnepek, mert nélkülük üres lenne az élet. Olyan lenne, mint egy hosszú utazás a fogadók és pihenőhelyek nélkül. A tavasz közeledtét ünneplő emberek mulatságaiból alakultak ki a bálok. A báli ünneplés a magyar kultúrának részét is képező hagyomány. Az elnök megemlítette, hogy a tombola bevételével is gyermekvédelmi intézményeket támogatnak.

Vasi Megyebál 2012. - Szombathely, Tóvendéglő
Második képgalériánk a rendezvényről
Tánczos Mihály

A komoly szavak után a Szökős Néptáncegyüttes ropta a parketten (első videónkban 9:25-től) és hagyományosan táncba vitték a vendégeket.

Pálinkakóstoló és tánc a Vasi Megyebálon

A hangulatot az idén is Birkás pálinka fokozta. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a tavalyi év legjobb pálinkájának választott málnapálinkára, de a többi hegyháti gyümölcsnedű is nagy sikert aratott. Aki kíváncsi, hogyan és hol készül a szombathelyi nagy bálokon tavaly taroló pálinka, az korábbi cikkünkben elolvashatja Megnéztük, hogyan készül a hegyháti pálinka 2009. November 14. 12:07 .

Horváth Meggie és Varga Miklós a Vasi Megyebálon

Az idén is két énekes szórakoztatta a közönséget. Horváth Meggie a helyi hangot képviselte egyedi stílusban előadott dalaival. Varga Miklós korábbi sikeres dalai mellett két új szerzeményt is előadott. A 80-as évek nagy slágere a még szétszabdalt Európából és Európáról a következő videóban hallgatható meg.

Európa és a Kell még egy szó Varga Miklós tolmácsolásában

A Megyebálok egyik legemelkedettebb pillanata, amikor kihirdetik az Év Vasi Embere cím nyertesét. Az idén egy fiatalnak tekinthető vállalkozó, Galambos Tamás lett az év embere, aki a nehézségek ellenére munkahelyeket teremtett és folyamatosan fejleszt, sok megyében élő családnak biztosítva a megélhetést. De a felvezetőből kiderült, hogy ez még nem lenne elég, viszont Galambos Tamás karitatív tevékenysége is kellett ahhoz, hogy ő lehessen a kitüntető cím birtokosa.

Galambos Tamás az Év Vasi Embere

A családi vállalkozásról pár éve a nyugat.hu is részletesen beszámolt Családi sikertörténet: Kamionos paradicsom épül Vépen 2008. March 25. 18:33 . A kitüntetett első szavaival (7:25-nél) köszönetet mondott szüleinek és testvérének, aki egyben a legjobb üzlettárs is, valamint feleségének és gyermekeinek is. Galambos Tamás kérte a jelenlévőket, hogy aki üzleti sikereket ér el, az ne feledkezzen meg a rászorulókról sem.

A hajnalig tartó bálon a zenét a Spektrum Zenekar játszotta a bálozóknak. Éjfél után felcsendült a Happy birthday nóta is, ami a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatóját köszöntötte, aki 40 évvel ezelőtt, ezen a napon született. Érdekesség, hogy az Év Vasi Embere megnyerte a Megyebál tombolasorsolásának értékes fődíját is.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra