Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi MSZP adományokat gyűjt és adományokat ad az ünnepek előtt

A párt országos akciót is indít - mondta sajtótájékoztatóján Nemény András, az MSZP alelnöke, Vas megyei elnöke.

Nemény András sajtótájékoztatója a végére egészen politikamentes lett, miután elmondta, hogy pártja rendszeresen oszt adományokat az ünnepek előtt, és van, amikor ezt a városi önkormányzattal és a polgármesterrel közösen teszi. Persze, az elején volt némi kormánykritika is, mégiscsak egy párt vezetőjéről van szó.

A kormány nem jár jó úton

Nemény kijelentette, Magyarország speciális helyzetben van, úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van, a kormánypárti politikusok urizálnak, helikopterrel röpködnek. De ha valaki elmegy vidékre, a falvakba, városokba, láthatja, hogy az ország szegényedik, lecsúszik. Ez leginkább Kelet-Magyarországon látszik, de az ország nyugati részén is vannak elszegényedő térségek.

Nemény András
Bonyhádi Zoltán

Jelenleg a leggazdagabb 800 ezer embernek 27-szer akkora vagyona van, mint a legszegényebb 800 ezernek, a szegénységi küszöb alatt élők száma hárommillióról négymillióra nőtt, másfél millióan keresnek havi 55 ezernél kevesebbet, az ország lakosságának 23 százaléka éhezik.

Nemény megjegyezte, ez utóbbi azt jelenti, hogy ez a 23 százalék nem jut rendszeresen normális ételhez. Hozzátette, mindez világosan mutatja a kormány gondolkodását és gazdaságpolitikáját, a jobb módúakat támogatják, mert köztük van az ő szavazótáboruk, a többiekkel pedig nem foglalkoznak. Kijelentette, a kormány nem jár jó úton.

A szombathelyi MSZP egy régebbi ételosztása
Garai Antal Atom

A MSZP ellenzékben két dogot tud tenni, felhívja a figyelmet a problémákra és alternatív megoldásokat mutat. A párt most országos akciót indít, ennek során 10 ezer rászorulót segítenek az ünnepek előtt, ehhez pedig adománygyűjtést indítanak. A pár helyi irodáiban és a kijelölt gyűjtőpontokon várják a tartós élelmiszer, ruha, játék adományokat, amiket aztán követhető módon juttatnak el a rászorultaknak.

Szombathelyen a szokásos módon segítenek

Tudják, hogy nem a segélyezés a megoldás, de az ünnepek előtt segíteni akarnak, az adománygyűjtésben a párt politikusai is részt vesznek. Az országgyűlési képviselők pedig fizetésük egy részét ajánlják fel, és ebből minden megyében a tíz legrászorultabb család helyett megvásárolják a gyerekek ajándékait, amiket aztán a szülők adnak majd át.

Egy korábbi karácsonyfa-osztás egy pillanata
Bonyhádi Zoltán
Nemény megjegyezte, Szombathelyen hagyományai vannak már a karácsony előtti segítségnek, az elmúlt években adományoztak tűzifát, iskolaszert, alap élelmiszereket, tartós ételt, karácsonyfát. Tudják, kik a rászorulók, róluk listát is vezetnek, amit folyamatosan frissítenek a háziorvosok és az anyakönyvi adatok alapján. Az idén is több választókerületben szerveznek adománygyűjtést, sok helyen az önkormányzattal közösen, eddig is volt, ahol a polgármesterrel együtt adták át az adományokat. Vagyis politikamentesen, ami azért is jó, mert az adományozók is szívesebben veszik, ha politikamentes az akció.

Nemény azt kérte, hogy aki szeretne segíteni, keresse meg valamelyik MSZP-irodát, az adományok ellenőrizhető és követhető módon jutnak el a rászorulókhoz.

Címlapképünk egy két évvel ezelőtti ételosztáson készült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra