Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi Nemény Andrást az MSZP alelnökévé választották

Pártelnököt nem sikerült az első fordulóban megválasztani, Tóbiás József és Molnár Gyula jutott tovább.

Ma délután tartja tisztújító kongresszusát az MSZP Botka László lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje 2016. June 25. 10:44 . Az elnökválasztás az első fordulóban sikertelen lett, 121 szavazatot kapott Molnár Gyula, 99 szavazatot Tóbiás József, 67 szavazatot kapott Harangozó Tamás és 45 szavazatot Szanyi Tibor. Ez azt jelenti, hogy senki nem kapta meg a szükséges számú szavazatot, vagyis második forduló lesz Molnár Gyula és Tóbiás József között.

Az országos választmány elnök-jelöltjei közül 201 szavazatot kapott Hiller István és 134 szavazatot kapott Botka László. Ezzel Hiller István lett a választmány elnöke, ami - ha Botka betartja ígéretét - azt is jelenti, hogy a jelenlegi szegedi polgármester nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget.

Az elnökhelyettesi pozícióra pályázók közül Gőgös Zoltán 183, Tóth Bertalan 144 szavazatot kapott, ezzel Gőgös Zoltán maradt az elnökhelyettes.

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa elnöki posztjára egyedüli pályázóként Legény Zsolt 331 szavazatot kapott, így továbbra is ő tölti be ezt a tisztséget.

Az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnöki posztjára dr. Bárándy Gergely 218 , dr, Simon Gábor pedig 116 voksot kapott, ezzel Bárándy Gergely maradt a testület elnöke.

A párt alelnöki posztjára négyen pályáztak: Ujhelyi István 262, dr. Nemény András 234, Gúr Nándor 197, Lukács Zoltán pedig 194 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy a jövőben Ujhelyi István, Nemény András és Gúr Nándor lesznek az MSZP alelnökei.

A szombathelyi Nemény András egy ciklusban országgyűlési képviselő volt, jelenleg a párt Vas megyei elnöke és szombathelyi önkormányzati képviselő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra