Műfenyő 200 ezerért? Viheti!

Egyre drágulnak az élő fenyők, ezért felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e műfenyővel spórolni a karácsonyi költségeken.

A vásárlók jellemzően a karácsony előtti 4-5 hétben keresik a műfenyőket, ha úgy döntenek, hogy nem kivágott igazi fenyőt díszítenek fel karácsonyfának. Az általános tapasztalatok szerint van igény a minőségre, de a luxustermékek iránt inkább csak rétegkereslet van – derül ki a Pénzcentrum körképéből.

Az Auchannál a legnépszerűbb termékek a 150/180 centiméteres fenyőfák, az árakat tekintve pedig a 20-30 ezer forint közötti termékek a legkelendőbbek. A legdrágább karácsonyfájuk egy szibériai havas fenyő, ami több mint 110 ezer forintba kerül.

Már "sarok" -fenyőt és mennyezetre függeszthető műfenyőket is lehet kapni, a skála rendkívül széles az asztali daraboktól a havas, led világítással szerelt óriási fenyőkig, az egyszerűektől a 3D leveles, nagyon valósághű darabokig – válaszolta az eMAG.hu. Az utóbbi években náluk a legkelendőbb méret a 180 centiméter magas műfenyő, amelyet a 210 centiméteres, illetve a 120 centiméter magas modellek követnek az eladott darabszám alapján. Árkategóriát tekintve a bruttó 10-15 ezer forint közötti árú műfenyők a legkelendőbbek, ezeket követik a 25 ezer forintnál olcsóbbak.

"Az infláció a műfenyőket sem kímélte, 30-40 százalékkal emelkedtek az árak, így a tavalyi évhez képest már csak elvétve találni a legkelendőbb méretek közül 10 ezer forint alatti árfekvésű műfenyőt" – közölték.

A Praktikernél a legnépszerűbb méretek 90-től 180 cm-ig terjednek. A klasszikus zöld színű termék a legkelendőbb, de van fehér színű, illetve havas hatású is műfenyőjük is. Náluk a legdrágább termék a legdrágább műfenyő egy 240 cm-es, beépített LED-es műfenyő, melynek ára 181 990 forint.

A Tesco azt közölte, hogy a vásárlók kedvelik a magasabb, sűrű és minőségi fákat, így az igényeket figyelembe véve főként ezeket forgalmazzuk. és ez a jellemzőbb. Az utóbbi években a változó vásárlói szokásokkal összhangban megváltunk az olcsóbb, gyengébb minőségű fáktól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek