Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három új, műfüves grundpálya épülhet óvodásoknak Szombathelyen

4,5 millióba kerülnek, a városnak félmilliót kell hozzátenni.

Grundméretű

, 14-szer 26 méteres, homokkal töltött műfüves focipályákról van szó, ezek létesítésére írt ki ismét pályázatot az MLSZ. A pályázat zárt, csak a 23 megyejogú város önkormányzat vehet részt rajta, a költségek 90 százalékát az MLSZ állja, az önkormányzatoknak tíz százalék önrészt kell fizetniük.

Szombathely három pályára akar pályázni, a számítások szerint egy pálya közel 1,5 millióba kerül, így az önkormányzatnak összesen félmillió forintot kell hozzátennie.

Műfüves groundpálya az Aréna utcai, zárva lévő óvodában
Szilágyi József / telefonos fotó

A pályákat a Markusovszky utcai sporttelepen akarják megépíteni, fontos, hogy legalább hét évig sportcélokra kell használni azokat.

Szombathelyen egyébként vannak már műfüves, óvodásoknak szánt pályák, az egyik az Aréna utcai óvodában, ami azonban másfél éve zárva van, és úgy tűnik, még másfél évig zárva is marad Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra