Figyelem! Működnek az új közlekedési lámpák a Zanati úton

Igaz, hogy ez csak a tesztüzem, de elsősorban az a kérdés, hogy beválik-e a dolog, mert elég komoly forgalommal kell itt megküzdeni.

Végre, megtörtént a régen várt attrakció: tegnap már bekapcsolták az új közlekedési lámpákat a Zanati úton. A munkálatok régóta zajlottak, többször is hírt adtunk Már sárgán villognak a Zanati út új közlekedési lámpái 2019. July 02. 10:08 a helyzet alakulásáról.

Károlyi Ákos jegyző ugyanakkor korábban közölte lapunkkal Figyelem! Működnek az új közlekedési lámpák a Zanati úton 2019. July 17. 11:16 , hogy az új jelzőlámpás csomópont és a gyalogátkelő műszaki átadása július 11-én elkezdődött, a Magyar Közút pedig várhatóan egy 72 órás próbaüzemet tart ezen a héten.

A nagy forgalom miatt hatalmas torlódások szoktak kialakulni itt, ugyanis a Tesco irányából érkező autóknak sokszor hosszú ideig kell várniuk, hogy ki tudjanak hajtani balra, a belváros felé. Sokan ezért türelmetlenek, meggondolatlanok és figyelmetlenek, így elég gyakoriak a balesetek is.

Az új, Zanati úti közlekedési lámpák
T.M.

A kereszteződés átépítése április közepén kezdődött, ebbe pedig beletartozott a közlekedési lámpák felszerelése is.

A fejlesztésért az önkormányzat felel, a gazdasági és városüzemeltetési bizottság tavaly júniusi ülésére készített anyagban 90 millió forintot írtak a lámparendszer kiépítésére.

Az új, Zanati úti közlekedési lámpák
T.M.

Most már csak az az aggasztó kérdés motoszkál bennünk, hogy a gyakorlatban vajon javítanak vagy rontanak a Zanati út közlekedésén az új lámpák? Az esetleges torlódásokkal kapcsolatos kérdésünkre korábban azt a választ kaptuk, hogy „a jelzőlámpák programozásához a csomópont irányonkénti forgalomszámlása történt”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet