Munkaerőhiány miatt megszűnik az éjszakai ügyelet a szombathelyi állatkórházban

Nyugat-Dunántúlon ez volt az egyetlen ilyen szolgáltatás.

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy az éjszakai ügyeleti ellátás 2018. augusztus 17-től megszűnik.

Nyitva tartásunk a következőképpen változik: H-P 7.00-21.00, hétvégén: 8.00-20.00.” Hétfőn ezt a rövid közleményt tette közzé a Szombathelyi Állatkórház, melyre aztán százával érkeztek a hozzászólások, nem is mindig a megfelelő stílusban, jelezve, hogy az itt élők számára érzékeny kérdésről van szó.

Valószínűleg a hozzászólások mennyisége és tartalma is hozzájárult, hogy az ott dolgozó orvosok egyike, dr. Guzsván-Nagy Fruzsina most egy külön posztot is megjelentetett a kórház Facebook-oldalán, hogy elmagyarázza az okokat. Ezek szerint a munkaerőhiány játszotta a legnagyobb szerepet a döntésben.

“Sajnos, ahogy minden szakmában ma Magyarországon, nálunk, állatorvosoknál is munkaerőhiány, emberhiány van. Folyamatosan hirdetünk állatorvosi állást, de sajnos ebbe a régióba és ilyen munkarendbe nem találunk kollégát hónapok óta” – olvasható a posztban, amelyből megtudható, hogy jelenleg hat orvos dolgozik az intézményben, akik közül öten vesznek részt az éjszakai és a hétvégi ügyeletben, ami rendkívül megterhelő az ott dolgozóknak. A doktornő közli azt is: az ügyeleti időszakban megjelenő beteg állatok 85-90 százaléka napok, sőt hetek óta meglévő panaszokkal érkezik a rendelőbe, sok esetben pedig a gazdák bizonytalanok, és éjjeli sorozatos telefonhívásokkal próbálnak tanácsot, „isteni beavatkozást” kérni az ügyeletestől, aki esetleg éppen egy fontos műtétet végezne.

“A Dunántúl legtöbb rendelőjéből a kollégák élből hozzánk küldik rendelési idejükön kívül eső betegeiket sokszor kezelési előzmények, kórlapok nélkül. Sajnos ezt a megnövekedett esetlétszámot ellátni, a jelenlegi emberi erőforrásokkal, megfelelő minőségű munkával nem tudjuk. Úgy gondolom orvosaink jelenleg és a jövőben is megtesznek mindent a kedves kis páciensek megsegítésére a meglehetősen széles rendelési időnkben” – fejeződik be dr. Guzsván-Nagy Fruzsina posztja .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód