Ketten is megvennék a szombathelyi Művészetek Házát

A városvezetés olyan komolyan gondolja Szombathely egyik legszebb házának eladását, hogy meg is hirdették, és már ajánlatok is vannak.

Lassan évek óta tart a vita a Fő téri Művészetek Háza épülete körül, érdekes, hogy száz évvel ezelőtt le akarták bontani Jönnek a versenyautók! 2013. May 18. 12:37 . A rendszerváltás után sok pénzt és nagy energiát öltek abba, hogy az egykori Grünwald-házból egy patinás művészeti központ legyen, szép is lett. Ma is sokszínű kulturális rendezvények helyszíne, irodák működnek benne és a földszintjén egy kávéház is.

Nemrég újították fel százmillióért

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Ez utóbbival egy ideje gond van Mégsem száll ringbe a Művészetek Házáért a bérlő 2013. July 26. 08:00 , a bérlője nem fizeti ki a teljes bérleti díjat, mert szerinte annak emelésével szerződést sértett a város. És ott van a városvezetés, akik egy ideje el akarják adni a szép, értékes ingatlant, hiába, kell a pénz. Akár bérlővel, akár nélküle.

Művészetek Háza
A Fő tér meghatározó épülete, még így, a fák mögött elbújva is
VB

Volt is az eladásból vita a közgyűlésben Verbális öklözés és 49 napirendi pont 2013. September 25. 10:05 , többször is. Az ellenzék szerint a belváros legértékesebb épületéről van szó, amit nem lenne szabad eladni. Már csak azért sem, mert alig néhány éve, hogy az önkormányzat felújíttatta, bő százmillióért, azért is, hogy méltó otthona legyen az Agora Kulturális Központnak.

Ám úgy látszik, a városvezetés eltökélt, kiírták a pályázatot, sőt, információink szerint van is két jelentkező. Az egyik a Főtér Vagyonkezelő és Ingatlanforgalmazó képviseletében Mészáros Márk (aki, úgy tudjuk, egy ismert szombathelyi, ingatlanban utazó vállalkozó fia), ő 181,1 milliót kínált az épületért. A másik vevőjelölt, Varga Waldemar - az Invest Eastern Europa Kf. ügyvezetője - , aki 251 milliót fizetne a Művészetek Házáért (az ő neve az egyik főtéri, márkás holmikat kínáló divatüzlettel kapcsolható össze.)

Azt egyelőre nem tudjuk, az áron kívül mit tartalmaz a két ajánlat, és azt sem, hogyan dönt majd a szerdai rendkívüli közgyűlésen az önkormányzat. De azt biztosra vehetjük, hogy rövidesen magánkézbe kerül a Főtér egyik legszebb, patinás, felújított épülete.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Verbális öklözés és 49 napirendi pont

Húzósnak ígérkezik a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülése. Összefoglaljuk a főbb témákat.

Mégsem száll ringbe a Művészetek Házáért a bérlő

Csak augusztus közepéig tudott volna várni - de addig nincs Szombathelyen közgyűlés. Azt is elmondta, miért nem fizeti a bérleti díjat.

Jönnek a versenyautók!

Ünnepélyes megnyitó az erdei iskolában, Szent Márton ereklyéinek fogadása, zavaró zenepavilon és átutazó versenyautó-karaván 1913 májusában.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet