Nagyon sok fogyatékost kirekesztenek a rezsivédelemből

Kevés pénzből élnek és akkor is több energiát fogyasztanak, ha nincsenek speciális gépeik. Márpedig csak azzal jár rezsivédelem.

Kimaradnak a plusz rezsivédelemből azok a fogyatékkal élők, akik nem szorulnak speciális gépek támogatására – ez a Technológiai és Ipari Minisztérium válaszából derült ki. Az intézkedés több tízezer embert érinthet hátrányosan.

A fogyatékkal élőket ápoló családok jellemzően kevés pénzből élnek, és az átlagosnál több energiát használnak akkor is, ha nincsenek speciális eszközeik. Az RTL Híradónak nyilatkozó civil szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány különbséget tesz a fogyatékkal élők között.

Terjesszék ki a rezsitámogatást a fogyatékkal élők családjára is – ezt követeli a Demokratikus Koalíció (DK) a kormánytól, és erről beszélt az RTL Híradójának a Csak Együtt Van Esély Csoport alapító tagja, Kovács Eszter is.

Jelenleg vannak olyanok, aki extra rezsivédelmet kapnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlése szerint viszont csak olyanoknak jár támogatás, akik speciális tárgyi eszközök fogyasztása után jogosultak rá.

A fogyatékkal élőket ápoló családok jellemzően kevés pénzből élnek, és az átlagosnál több energiát használnak akkor is, ha nincsenek speciális eszközeik, Kovács Eszter szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány különbséget tesz fogyatékkal élő személyek között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet