Nagyüzem van a vasi bokszolóknál

Zajlik az élet a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületnél.

Alig telt el egy nap a Jurisics Kupa után, de a Buza ikrek már úton volt Szerbiába az ifjúsági válogatott tagjaiként, hogy a Golden Glove Nemzetközi Tornán lépjenek kötelek közé.

Buza Rómeó 67 kg-ban a jelenlegi világbajnoki ezüstérmes ukrán Matyakubov Borozbioval vívott mérkőzést, amelyen sajnos alul maradt.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Buza Rafael 63,5 kg-ban egy nappal később kezdte a bunyót, első mérkőzésén szerb, majd egy ukrán ökölvívót győzött le. A döntőben pedig bolgár vetélytárssal mérkőzött meg egy igazi ki-ki meccsen, amelyen a bírák a bolgár versenyzőt látták jobbnak, így Rafael ezüstéremmel térhetett haza.

A srácok még javában Szerbiában voltak, amikor Hámori Luca az elit női válogatottal útnak indult Lengyelországba, hogy Gliwicében a Sziléziai Nemzetközi Ökölvívó Tornán bizonyítson. Luca 63 kg-ban a lengyel Aneta Rygielskq-val csapott össze, aki VB- és Európa Játékok-érmes. Rendkívül szoros mérkőzés volt, azonban a hazai pálya a lengyel versenyzőnek kedvezett, megosztott pontozással őt hozták ki győztesnek.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Közel 10 hónap sérülés miatti kihagyás után Hámori Ádám tért vissza a ringbe a Budapest Bajnokság keretein belül megrendezett válogatón, amelynek komoly tétje volt, hiszen az elit férfi világbajnokságra induló kerettagságért folyt a harc. Ádám 91 kg-ról váltott új súlycsoportra, 86 kg-ra, így kíváncsian vágott neki a megmérettetésnek, ahol ellenfele a Vasas versenyzője, Tallósi Péter volt.

„Ádám fokozatosan jött fel menetről menetre a mérkőzés során. Érezhető volt rajta ugyan a hosszú kihagyás, de a fogyasztásból fakadóan nem akadt problémája, kondícionálisan rendben volt. Az első két menetben nagy csata zajlott a két bunyós között, a harmadik menetben pedig már egyértelműen ökölvívónk dominált, így egyhangú pontozással győzedelmeskedett. A mérkőzés rutint kell visszahozni és még magabiztosabb, lendületesebb lesz Ádám az új súlyban” – mesélte lapunknak Varsányi Áron edző.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Ádámmal párhuzamosan öt versenyző húzott kesztyűt Sopronban. Buza Rafael, Csányi Attila, Pesti József, Németh Dóra és Reseterics Fanni a Gyevát Ökölvívó Egyesület által szervezett emléktornán vívott edzőmérkőzéseket. Mindannyian nagyon szépen helytálltak, a tőlük megszokott módon komolyan vették a feladatot.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Ökölvívóink remek teljesítményt nyújtanak az utóbbi időben. Most, hogy újra teljes gőzzel beindultak a versenyek, kamatoztathatják az eddig megszerzett tudást, kezdő ökölvívóink meccsrutint szerezhetnek, rutinosabb versenyzőink pedig visszarázódnak a már tőlük elvárt tempóba. Lassan elérkezik a Magyar Bajnokságok ideje, ahol komoly eredményeket várunk kivétel nélkül minden korosztályban, keményen edzünk és készülünk az év hátralévő részében is!” – zárta Varsányi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport