Szombathelyt szeretik a napraforgók, most a Borostyánkő áruház oldalán nyílt ki egy

Három éve a Széll Kálmán utca járdájából hajtott ki egy, amit olvasóinkkal örökbe is fogadtunk.

Egy napraforgó-tábla szép látvány, főként akkor, amikor virágzik. A nagy, sárga virágok messziről látszanak, olyan, mintha figyelnék az embert.

Lakott területen kívül nem is meglepő, ha az út mellett megjelennek a napraforgók, de a növény szívósságát mutatja, hogy olykor egészen meglepő helyeken bukkan fel.

Napraforgó a Borostyánkő áruház tetején
Mészáros D. Zsolt

Mint most éppen a szombathelyi Borostyánkő áruház falán, egy oszlopon, jó három méter magasságban. Büszkén hirdeti, hogy az élet élni akar, még akkor is, ha erre nem a legmegfelelőbbek a feltételek.

Napraforgó a Borostyánkő áruház tetején
Mészáros D. Zsolt

De Szombathelyen nem ez az első eset, hogy szokatlan helyen virágzik ki egy napraforgó. Szinte napra pontosan három éve a Széll Kálmán utcában, a járda aszfaltjának repedésében jelent meg A természet ott hódítja meg Szombathelyt, ahol a legkevésbé számítanál rá 2018. July 14. 16:38 egy kifejlett növény. Négy nappal később megnyugodva láttuk, A természet ott hódítja meg Szombathelyt, ahol a legkevésbé számítanál rá 2018. July 14. 16:38 hogy senki sem bántotta a napraforgót.

Napraforgó a Borostyánkő áruház tetején
Mészáros D. Zsolt

Az eltévedt növény hamar népszerű lett, újabb négy nap múlva azt láttuk, hogy valaki felkötötte a szárát, Szombathely tényleg a segítség városa! Kikötötték a belvárosi járdára nőtt híres napraforgót 2018. July 22. 18:29 majd ki is gazolták Új fordulat a belvárosi járdára nőtt híres napraforgóval 2018. July 25. 16:26 a tövét.

A napraforgót megbecsülték a környéken járók, így történhetett, hogy augusztus végére termőre fordult, Kitört a szotyialista forradalom a Széll Kálmán utcában 2018. August 31. 21:39 és ontotta magából a szotyit. Aztán a hidegebb idő elhozta a Széll Kálmán utcai napraforgó történetének végét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű