Mégis jöhetnek NATO-katonák Magyarországra, és fegyverek is mehetnek Ukrajnába

Igaz, a fegyvereket csak harmadik ország felé engedjük át.

A kormány engedi a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, illetve a Dunántúli megyékbe települését - írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet.

A rendelet részletezi, hogy Baranya megye, Fejér megye, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Somogy megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye területére, Pest megye területének a Duna vonala és Fejér megye által határolt területére, valamint Budapest Duna vonalától nyugatra eső területére engedélyezik a NATO-erők betelepítését.

A rendelet szerint engedélyezik Ukrajnának szánt fegyverek szállítását Magyarországon keresztül, ha azoknak nem Ukrajna a célállomása. Ukrajnába továbbra sem szállíthatnak fegyvereket Magyarországról.

Engedélyezik a fegyvernek nem számító felszerelés (egyéni védőeszközök, elsősegélynyújtó felszerelések, üzemanyag) Ukrajnába szállítását Magyarország területén keresztül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet