Ne tegye utcára a húsvéti nyuszit: bűncselekményt követ el

Élő kiscsibét is sokan ajándékoznak, és sok esetben ők is az utcán végzik.

Ugyan az élő nyuszi ajándékozása jó ötletnek tűnhet húsvétkor, de minden családnak érdemes átgondolni, hosszú távon is tud-e felelős gazda lenni. Az állatvédő szervezetek évről évre hirdetik, hogy pár nap élményért egy életet sem érdemes feláldozni, mégis a tapasztalat azt mutatja, hogy nyuszik tucatjai kerülnek utcára az ünnepek után – írja az Index .

Sokan nincsenek tisztában azzal, mennyi felelősséggel, energiával, és költséggel jár az állattartás, és a családok egy része csak húsvét után szembesül a nehézségekkel. Amikor eljön ez a pillanat, a legtöbb nyuszi menhelyen végzi, noha az intézmények már így is nagyon telítettek. Rosszabb esetben az állatokat szimplán kukába dobják vagy egy dobozban kiteszik az út szélére, ahol vagy elpusztul, vagy ha szerencséje van, az önkéntesek még időben rátalálnak, és ily módon esélyt kaphat a túlélésre.

Mindemellett nem árt tudni, hogy mivel egy etetéshez szokott háziállat emberi segítség nélkül életképtelen, ha utcára teszik, azzal a sorsa végleg megpecsételődik. Ugyanez igaz például a háziállatként tartott nyulakra. Ezenfelül a megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény kimondja, hogy ezért letöltendő börtön is kapható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos