Ne utazzanak Magyarországra – ezt javasolja Izrael az állampolgárainak

Más országokban is kerüljék a zsidó és izraeli identitásuk külső megnyilvánulását.

Sok európai országra, köztük Franciaországra, Nagy-Britanniára, Németországra és Magyarországra vonatkozóan is megemelte az utazási figyelmeztetés szintjét Izrael Nemzetbiztonsági Tanácsa – derül ki a Haaretz cikkéből, amit elsőként a hvg.hu vett észre.

A besorolás szerint „potenciális veszély” fenyegeti az izraeli utazókat ezekben az országokban, és a figyelmeztetési szintet az öt fokú skála kettes szintjére emelték többek között Ausztria, Belgium, Bulgária, Görögország, Izland, Írország, Hollandia, Málta, Portugália, Spanyolország és Svédország esetében is. Ausztrália, Oroszország, Kína, Brazília, Argentína és más közép- és dél-amerikai országok is kettes besorolást kaptak.

Számos afrikai és közép-ázsiai országban is – köztük Dél-Afrikában, Eritreában, Üzbegisztánban, Kazahsztánban és Türkmenisztánban – 3. szintre emelkedett a figyelmeztetési szint, itt a nem feltétlenül szükséges utazások elhalasztása javasolt.

Bahrein, Tunézia és Katar, valamint az észak-kaukázusi országok és az Iránnal határos országok többsége „vörös" országnak minősül, ezeket az országokat az izraelieknek azonnal el kell hagyniuk – tették hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek