Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Négy strandot is bezártak a Velencei-tónál

A tó vize alkalmatlan a fürdőzésre.

Több helyen is fürdőzésre alkalmatlan a Velencei-tó vize, ami miatt négy strandot bezártak - derült ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vizsgálatából. A területen jelenleg körülbelül fél méterrel alacsonyabb a vízszint, az ilyenkor megszokottnál - írja az atv.hu .

Az elmúlt hetek viszonylag komoly esőzései jelentősebb javulást nem okoztak a vízállásban, továbbra is jóval elmaradt az ilyenkor átlagostól a Velencei-tó vízállása: ilyenkor az alső szabályozási szint 137 centiméter, most pedig mindösszesen 88 cm víz van a Velencei-tóban.

Az alacsony vízszint néhány héttel ezelőtt tömeges halpusztulást okozott a tóban, most pedig négy helyen megtiltották a fürdőzést a víz minősége miatt. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának hatósági vízmintái ugyanis határérték túllépéseket mutattak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek