Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Negyvenkétezer forintot kapnak a szombathelyi önkormányzattól a STYL dolgozók

Van valami végtelenül szomorú ebben az egészben.

Ma reggel rendkívüli közgyűléssel kezdődött, délután pedig Puskás Tivadar polgármester sajtótájékoztatójával folytatódott a bér nélkül maradt STYL dolgozók története.

Az történt ugyanis, hogy a dolgozóknak múlt héten pénteken jelentették be, hogy nem tudnak nekik bért fizetni. Ugyan az önkormányzat 50 millió forintot át akart utalni a cégnek, aminek 25%-ban egyébként ő a tulajdonosa, ám a gyár visszautasította a pénzt. Indokuk az volt, hogy 150 millió forint kellene ahhoz, hogy a számlájukra került NAV inkasszó lekerüljön és a béreket el tudják utalni.

A délelőtti közgyűlés, amire a Fidesz frakció még csak el sem ment, nem vette napirendre a gyár ügyét.

Puskás délutánra egy sajtótájékoztatót hívott össze.

A lényeg az volt, hogy a gyár 154 szombathelyi lakcímmel rendelkező munkavállalója 42 ezer 750 forintot kap a települési támogatásként.

Erre törvényi lehetősége van az önkormányzatoknak. A szombathelyi jegyző felvette a kapcsolatot a többi település jegyzőjével, és szinte minden, nem szombathelyi lakosú STYL dolgozó is hasonló támogatásban részesül majd. A vépi lakosok például 50 ezer forintot kaphatnak kézhez. (Ez a támogatás azonban, kaptuk a vépi önkormányzattól az információt, feltételekhez kötött, nem jár alanyi jogon, megállapításáról és összegéről pedig a Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottság dönt.)

Ez az összeg a fizetésen kívüli juttatás, így ha a következő hetekben megoldódna a gyár helyzete, a dolgozók a rendes fizetésüket is megkapnák.

A helyzet végleges megoldására egyébként több forgatókönyv is van:

 • A szombathelyi önkormányzat továbbra is tartja magát ahhoz, hogy 50 millió forintot ad a STYL-nek ezt azonban ahhoz köti, hogy a gyár többi tulajdonosa is arányosan adjon be pénzt a kasszába.
 • Az önkormányzat még abba is belemenne, hogy eladja 25%-os tulajdonrészét, névértéken.
 • A társaság április 19-re, hétfőre hívott össze taggyűlést. Itt sok minden el fog dőlni.

  Ami addig is biztos, hogy a Szombathelyen lakó dolgozók ma délután fél négytől kezdik átvenni a Városházán azt a 42 ezer 750 forintot, amit a városvezetés a krízishelyzetre hivatkozva kiutal nekik.

  A Fidesz sajtóközleménye itt olvasható ...

  ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra