Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Néhány napra lezárják az M86-os csornai elkerülő szakaszát

Egyedülálló mérést végeznek a szakemberek.

Egyedülálló járműipari mérési kampányt folytat az M86-os út csornai elkerülő szakaszán június 24-27. között a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és partnerei, a Knorr-Bremse, az Ericsson, a Magyar Telekom, osztrák iparági szereplők és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével. A teszteléshez kapcsolódóan az M86-os út főpályáján, a 147-es és a 150-es kilométerszelvények között, illetve az M86-86-os főút lekötésének első kilométere és a Csorna észak-keleti elkerülő szakasza/86-os úti lekötés között lesz érvényben teljes pályás korlátozás.

A tesztelés ideje alatt a közlekedők számára terelőútvonalként a 85-ös és 86-os főút lesz kijelölve. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szükséges korlátozások kiépítése mellett az érintett gyorsforgalmi utakon található változtatható digitális kijelzőkön és a helyszínen sárga hátterű táblákkal is előjelzik a tereléseket.

A mérési kampány idejére a közlekedők és a térségben élők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a tesztelés mérföldkő lehet majd a hazai, autonóm járművekhez kapcsolódó fejlesztésekben, így a lakosok közreműködésükkel közvetve is hozzájárulhatnak a projekt sikeres megvalósításához.

Az M86-os autóutat és környékét érintő korlátozásokról és forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hasznos

Tovább az oldalra