Néhány újdonsággal és emelkedő árakkal tért vissza a húsvéti vásár a szombathelyi Fő térre

Péntek délután hivatalosan is megnyitották a vásárt, ami nagyszombatig várja az érdeklődőket.

Szinte alig ért véget az adventi vásár , máris a nyakunkon a húsvét: pénteken délután megnyitották a szokásos húsvéti vásárt a szombathelyi Fő téren. De még ne szaladjunk ennyire előre.

Péntek délután fél öt körül járhat az idő, amikor megérkezem a Fő térre, ahol meglepően komoly tömeg fogad. Az emberek esznek-isznak, a gyerekek használják az óriás játszóteret, az egyik fagyizónál – ami talán pont erre a napra időzítette a nyitást – pedig kígyózó sorok állnak. Beállok én is – gondoltam, elnyalogatom idén az első gombócokat – negyedóra múlva pedig kezembe is vehettem a gombóconként 550 forintba került hideg édességet.

Húsvéti vásár 2024
Mészáros D. Zsolt

Kezemben a fagyival aztán elindultam, hogy tényleg körbenézzek, valójában miben más ez a vásár az egy évvel ezelőttihez képest.

Mint kiderült, nem sok mindenben.

De azért van némi újítás, Brandnyúl nélkül, de sok újdonsággal tér vissza a húsvéti vásár a szombathelyi Fő térre March 19. 13:11 ilyen az „óriástojás”, ami elsősorban szelfipontként működik. Ezt egyébként láthatóan gyorsan megszerették az emberek, ugyanis már a hivatalos kezdés előtt többen fotózkodtak vele.

Húsvéti vásár 2024
Mészáros D. Zsolt

Ezen kívül van egy új szekér, ami az adventi vásárról már jól ismert mikulásszán funkcióját tölti be. Idén ez is megújult, egy szombathelyi vállalkozó, Bodovics Árpád munkájának köszönhetően.

Néhol emelkedtek az árak

Persze nemcsak látványelemekből és koncertekből áll a vásár. Idén a húsvétot megelőző időszakra 25 kereskedő települt ki a szombathelyi Fő térre, közülük néhányan különböző street foodokat árulnak (hot dog, lángos, kürtöskalács stb.), míg egy másik részük pedig úgynevezett vásárfiát.

Az általam felkeresett bódésok nem nagyon emeltek az árakon a korábbiakhoz képest, egy sima lángos ezúttal 1100 forintba, egy sajtos-tejfölös verzió pedig 1800 forintba kerül. A kürtöskalácsot 2000-ért, a hot dogot és a gofrit 1800-ért, a tépett húsos lepényt pedig 2500 forintért kínálják.

Az egyik bódénál 4 deci sörért 1000 forintot, az ásványvízért pedig 600 forintot kell fizetni.

A nagy gyermekjátszótér árai viszont jelentősen emelkedtek az egy évvel ezelőttihez Árakban hozza az adventi színvonalat a szombathelyi húsvéti vásár 2023. March 31. 20:45 képest. Ezúttal 1 zsetonért 1500 forintot, 3-ért 3500 forintot, 5-ért pedig 5500 forintot kell fizetnie a szülőknek.

Szóval, a vásár elsőre nem tartogat túl sok meglepetést, legalábbis azok számára biztosan nem, akik minden évben kilátogatnak a rendezvényre. Ettől függetlenül a gyerekek biztosan nagyon jól érzik majd magukat, hiszen a rendezvény elsőrsorban nekik szól, ami a fellépők listáján Itt a 2024-es húsvéti vásár teljes programja! March 21. 11:37 is jól látszik.

A vásár színpadán elsőként az Apacuka zenekar játszott, de csak azt követően, hogy Nemény András polgármester megnyitotta a vásárt. Rövid beszédében elmondta, a húsvéti egy egyházi és egy természeti ünnep, ezt a kettőt pedig az élet köti össze.

Húsvéti vásár 2024
Mészáros D. Zsolt

Ezt próbálja visszaadni a vásár, ami március 22-től 30-ig várja az érdeklődőket. Hozzátennénk, hogy bár programok, koncertek húsvétkor már nem lesznek, de az óriás játszótér (és néhány kereskedő) húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva áll majd az érdeklődők előtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló