Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Áram nélkül maradt Nárai - Öt oszlop dőlt ki a viharban

Az E-On munkatársai gőzerővel dolgoznak a felázott területen. Náraiban 15 órája nincs áram, de a helyiek megértőek.

A szomszéd település cumigyárának rendezvényét tartották Náraiban szombaton este, amikor váratlanul minden elsötétedett. Hamar kiderült, hogy nem csak a művelődési házban ment el az áram, hanem egész Náraiban. Közben zivatar tombolt a falu környékén, felhőszakadással és folyamatos villámlás-dörgéssel.

A hiba bejelentése után kiderült, hogy a Körmend felé tartó középfeszültségű hálózat Nárai felé leágazó oszlopsorából öt kidőlt és a víz alá került szántóra zuhant. A hiba elhárítását éjszaka nem tudták megkezdeni a rossz időjárás miatt.

Úgy tudjuk, egy 40 évnél idősebb fa villanyoszlop tört el először szombaton 19 óra után és az rántotta magával a többi oszlopot is.

Öt villanyoszlop dőlt ki a viharban Narda mellett
Képgaléria
Tánczos Mihály

Az E-On emberei vasárnap reggeltől gőzerővel dolgoznak a hiba elhárításán. Náraiba több aggregátor is érkezett. A jelenlegi adatok alapján az áramszolgáltató 24 órán belül el tudja hárítani a hibát, ha valami miatt ez mégsem sikerülne, akkor aggregátorokkal oldják meg az 1300 lakosú település áramellátását.

Öt villanyoszlop dőlt ki a viharban Narda mellett
Öt villanyoszlop dőlt ki a viharban Narda mellett
Tánczos Mihály

Az általunk megkérdezett helybéliek nem tartják vészesnek a most kialakult helyzetet. Megértik, hogy a vihar miatt nincs áramuk és remélik, hogy hamarosan újra működnek az elektromos berendezéseik. Leginkább a mélyhűtők tartalmát féltik.

Tavaly jégeső pusztított Kilyukasztott háztetők, szétvert kocsik - jégkárok videón 2013. June 23. 11:57 a Szombathelyhez közeli településen, sok háznál komoly károkat okozva. Ennek mára már nyomát sem láttuk a takaros faluban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kilyukasztott háztetők, szétvert kocsik - jégkárok videón

Ikerváron volt olyan utca, ahol szinte minden háztetőt kilyukasztott a szárazon érkező, tojás nagyságú jég, és az autók szélvédője is betörött. Náraiban nem lesz gond a gyümölcsszürettel.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra