Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Nem a Gyurcsány-kormány "hibája", amit a kormány most Gyurcsány nyakába akar varrni

2004-ben Magyarország már rég nem tárgyalt arról, amiről a kormány szerint igen. Ráadásul Gyurcsány Ferenc akkoriban még csak egy közepesen ismert szocialista politikus volt.

A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette - jelezte a Kormányzati Tájékoztatási Központ Ha esetleg nem lenne egyértelmű, miért magasak az üzemanyagárak: Gyurcsány October 27. 10:29 .

A 24.hu azonban felhívta a figyelmet arra, hogy 2004-ben Magyarország már rég nem tárgyalt ehhez hasonló dolgokról, hiszen akkor lépett életbe az uniós tagságunk. Ráadásul Gyurcsány Ferenc akkoriban még csak egy közepesen ismert szocialista politikus volt, nem pedig miniszterelnök.

A lap megjegyzi, hogy a csatlakozási szerződéseket a kormány már 2003. április 16-án aláírta Athénban. A Medgyessy-kormány 2002. május 27-én tette le az esküt a parlamentben, addigra a tárgyalások legtöbb fejezetét már rég lezárták. Az uniós csatlakozási tárgyalások nagy része abban a négy évben zajlott, amikor az első Orbán-kormány volt hatalmon, de azok a tárgyalások, amelyekről most a kormányzat beszél, még az Orbán-kormányt is megelőzték.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet