Ha esetleg nem lenne egyértelmű, miért magasak az üzemanyagárak: Gyurcsány

A kormány szerint Medgyessy és Gyurcsány felelős a magas benzinárért.

A kormánynak azért szűk a mozgástere, mert 2004-ben az uniós csatlakozási tárgyalások során a baloldali (Medgyessy-Gyurcsány) kormány kérhetett volna kedvezőbb számítási szabályt a kötelezően alkalmazandó jövedéki és áfa-rendelkezések alól; de nem tette - jelezte az ATV Híradó érdeklődésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Azt is közölték, hogy a kormány az EU-ban egyedülálló módon csökkentette az üzemanyagok adóját: 2021. április 1-jétől a gázolaj esetében literenként 10 forinttal, a benzin esetében literenként 5 forinttal csökkent a jövedéki adó.

A kormány egyelőre kivár, de mint a Telex emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben arról beszélt, nem zárják ki az árbefagyasztás lehetőségét sem. A lap megjegyezte, hogy ha az adókat nem tartalmazó termelői árakat nézzük, az Eurostat szerint Magyarországon a kilencedik legdrágább a 95-ös benzin az Unió országai között. A gázolaj esetében listavezetők vagyunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság