Nem akar a Fidesz a külügybe beszivárgó orosz hackerekről beszélni

A fideszes tagoknak egyből halaszthatatlan feladata akadt, ahogy kiderült, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Külügyminisztériumba bejutó orosz titkosszolgálatról lenne szó.

Szerdán ülést tartott volna a nemzetbiztonsági bizottság, de a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai jelezték, hogy arra meghívnák a kibervédelmi intézet vezetőségét is, hogy számoljanak be a külügy rendszereit ért támadásról. Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azonban a Klubrádiónak elmondta, hogy Halász János alelnök délután felhívta, és azt mondta, hogy mind a négyüknek halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért nem lesz megtartva az ülés.

Erre azt követően került sor, hogy a Direkt36 kedden megírta, hogy az orosz titkosszolgálat feltörte a magyar külügy belső informatikai rendszerét, és ezt a minisztérium is jó ideje tudta már. A portál szerint még 2022 januárjában is célzott támadások érték a Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM). Az orosz titkosszolgálatok évek óta rálátnak a magyar kormányzat informatikai hálózatára. Titkokat tudtak meg, és a magyar külügyön keresztül talán a NATO, illetve az EU-országok is kiszolgáltatottá váltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet