Nem boldogok a magyarok - egy felmérés szerint a románok is boldogabbak

Megjelent az EU idei boldogságindexe: az első helyet Ausztria szerezte meg.

Az Eurostat, az unió statisztikai hivatala legutóbb azt vizsgálta, melyek az Európai Unió legboldogabb és legboldogtalanabb országai - írja az economx.hu.

A vizsgálatban a „boldogság” elsősorban azt jelenti, hogy önbevallás alapján az egyes nemzetek tagjai mit mondanak, mennyire elégedettek a saját életükkel.

A statisztikának az is fontos eleme, hogy mekkora az optimizmus, vagy épp a pesszimizmus az egyes tagállamok lakóinak körében.

A három legboldogabb nemzet helyezési sorrendben:

Ausztria,

Lengyelország

Románia

Ezzel szemben a lista utolsó három helyezettje, kezdve a legboldogtalanabbakkal:

Bulgária

Németország

Görögország

Mi, magyarok a listában a sereghajtók közt kaptunk helyet: hátulról számolva a hatodikak vagyunk Bulgária, Németország, Görögország, Lettország és Horvátország után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek