Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem érinti az ingázókat a kijárási korlátozás Ausztriában

Az egésznapos kijárási korlátozás idején is szabadon ingázhatnak és dolgozhatnak a vendégmunkások Ausztriában, munkáltatói igazolással viszont rendelkezniük kell – írja az ORF magyar oldala.

Mint azt a portál írja, az Osztrák Belügyminisztérium a márciusi helyzettel ellentétben most nem változtatott a határőrizeten, így az eddig nyitva tartott átkelőket továbbra is lehet használni. Az utazásra vonatkozó szabályok sem változtak: a közösen utazó munkatársak egy sorban legfeljebb két helyet foglalhatnak el.

MTI/Filep István

Ausztria területén az ingázókra is a kijárási korlátozás szabályai vonatkoznak: rendőri ellenőrzés esetén akár már a határon is igazolniuk kell, hogy munkaügyben vannak úton. Aki pedig több műszakban dolgozik, annak Magyarországra is érvényes igazolással kell rendelkeznie, amellyel 20 és hajnali 5 óra között közlekedhet a magyar utakon.

Az ingázók vásárlásaikat, orvosi és banki ügyeiket is intézhetik Ausztriában, akár szabadnapjukon is, de fontos, hogy a munkavállalási igazolásuk akkor is náluk legyen – írja a Volksgruppen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hasznos

Tovább az oldalra