Nem gondolta volna, télen miért (is) járnak az utakra a szarvasok

Sót nyalogatni.

A 83-as főúton, Farkasgyepűnél jelentek meg csütörtökön hajnalban a szarvasok, a jelenséget a Magyar Közút egyik forgalomfigyelő kamerája vette fel. A magyarázat egyszerű: azért jelentek meg az állatok nagy számban, hogy felnyalogassák az útra kiszórt sót

.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook-oldalán azt írja, nem példátlan ez a viselkedés, és pontosan ezért fontos, hogy mindig figyeljünk vezetés közben, mert bármikor jöhetnek nem várt helyzetek.

A vállalat azt írja, a szarvasok jól elvoltak, nagyjából két órán át csemegéztek. Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattak ki a kezelésükbe tartozó utakra. Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros.

Szarvasok az úton
Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek