Nem hiszik el a nemzeti konzultáció eredményét a magyarok

A felmérésben megkérdezett emberek fele szerint a kérdőívekkel az a kormány célja, hogy adatokat gyűjtsön a választókról.

A fideszesek ötöde is úgy gondolja, hogy a nemzeti konzultáció kérdései irányítottak - derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből.

A portál által ismertetett eredményekből kiderült, a fideszes szavazók háromnegyede szerint valós problémákról szól a konzultációs kérdőív, az ellenzékiek viszont ugyanekkora arányban mondták azt, hogy a konzultáció eltorzított. A bizonytalanok fele is utóbbiakhoz hasonlóan gondolkodott. Az adatok szerint a megkérdezettek fele azt gondolja, hogy a legújabb konzultáció fő célja, hogy a kormány adatokat gyűjtsön a választókról. Csak 26 százalék gondolja, hogy tényleg az emberek véleményére kíváncsi a kormány.

Az eredmények szerint az összes megkérdezettnek kevesebb, mint ötöde érezte úgy, hogy a konzultáció végeredménye valós képet fest majd az emberek véleményéről. Persze a kormánypártiaknak csaknem háromnegyede ebbe a csoportba tartozott, az ellenzékieknek viszont csak 6, a bizonytalanoknak pedig mindössze 22 százaléka osztotta ezt a nézetet.

A megkérdezettek 39 százaléka támogatja, 60 százalék viszont elutasítja, ami azt mutatta, hogy még a Fidesz-KDNP-sek sem értenek maradéktalanul egyet vele. Annak tükrében pedig, hogy megtudták, mennyibe kerül egy-egy ilyesfajta kérdezősködés az adófizetőknek, már csak az összes válaszadó negyede támogatta, több, mint 70 százalék viszont elutasította a konzultációt - írta a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet