Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi van?! Nem jogerős a szombathelyi Falco-gyár éjszakai műszakjának megtiltása

Hiába jelentette be múlt pénteken Hende Csaba az örömhírt, a gyár minden bizonnyal fellebbez, és ezzel az ügyet hónapokra elhúzhatja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nem jogerősek a zöldhatóság március 16-án, a Falco-gyár zajterhelése miatt hozott határozatai. Ez a lényege a zöldhatóság válaszának, amit kérdésünkre küldtek.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A múlt hét végén írtuk Megtiltotta az éjszakai munkát a szombathelyi Falco-gyárban a zöldhatóság 2016. March 19. 11:19 sajtóinformációkra hivatkozva, hogy a zöldhatóság megtiltotta a Falco-gyár éjszakai munkavégzését, a B-telephelyen a faanyag aprítását, darálását, és 3,4 millió forint bírságot is kiszabott a gyárra.

Falco gyárkémény füstje
Nyugat.hu

Mindezt Hende Csaba országgyűlési képviselő jelentette be egy pénteki sajtótájékoztatón, amire lapunk nem kapott meghívást, így csak másodközlésből tudtunk írni róla. De a biztonság kedvéért megnéztük a zöldhatóság oldalát , ahol akkor sem és azóta sem találtuk nyomát a Falco-gyárat sújtó határozatoknak.

Ezek után fordultunk a Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához, vagyis a zöldhatóságtól. Azt kérdeztük, miért nincsenek kint az oldalon a határozatok, amikor később hozott döntéseik már olvashatóak.

Ma érkezett a fentebb már említett válasz, miszerint a Hende Csaba által bejelentett határozatok még nem jogerősek, ezért nem tették közzé azokat, csupán az érintetteket értesítették.

Ahogyan a Falco-gyárat ismerjük, a döntéseket minden bizonnyal megfellebbezik, és így az ügyet hónapokra elhúzhatják.

Emlékeztetőül: A környezetvédelmi hatóság tavaly tavasszal hozott egy határozatot, miszerint a gyárnak azonnali eredményeket mutató mérőműszereket kell felszerelnie a kéménybe szeptemberig. A gyár határidő-halasztást kért és kapott ez év januárjáig Elbukta Szombathely a Falco-fellebbezést - mindenesetre a gyár új kéményt akarna építeni 2016. January 05. 19:13 , de a mérőműszereket a mai napig nem szerelték fel. Inkább vállalják a 15 naponta kiszabott egymillió forintos bírságot Hende Csaba nyilatkozatbombát dobott a Falco-gyárra 2016. February 09. 18:10 .

Szóval, egyelőre nem áll le a gyár éjszakára, és nem szüntetik be a faanyag aprítását és darálását sem. Hende Csaba pedig egy nem jogerős határozatot jelentett be tényként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Megtiltotta az éjszakai munkát a szombathelyi Falco-gyárban a zöldhatóság

A faaprítást és darálást nappal sem végezhetik, és fizethetnek egy csomó pénzt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés