Nem kapott frekvenciát a TV2 Csoport Szerbiában

Megállni látszik a médiabirodalom terjeszkedése.

Hiába pályázott Szerbiában több analóg frekvenciára is a TV2 Csoport, azok közül egyet sem nyertek el – írja a Media1.

A portál szerint a szerb médiahatóság pénteken hirdette ki az öt szabad hely közül négyre meghirdetett pályázatok eredményét, melynek értelmében továbbra is azok a csatornák sugározhatnak adást, akik eddig is tették.

A lap szerint arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy ezeknek a csatornáknak – a TV Pinknek, a TV Prvanak, a National Happy TV-nek és a TV B92-nek – meg kellett-e hosszabbítani a szerződéseit, mivel azok állítólag elég sok kifogásolható (trash) műsort sugároznak. A testület az indoklás szerint a szakma és a lakosság érdekeit vette figyelembe a döntésnél.

A hatóság emellett közölte, az ötödik, szabad frekvenciát később megpályáztatja a nagy érdeklődésre való tekintettel, a négy helyre ugyanis összesen 14 pályázó volt, köztük a Mészáros Lőrinchez köthető TV2 Csoport is.

Nem ez lenne az első terjeszkedés

A TV2 Csoport terjeszkedése nemzetközi szinten nagyjából két éve kezdődött, amikor a társaság felvásárolta a szolvén Planet TV-t, ahol olyan műsorok is láthatók, mint az Exatlon és a Legyen Ön is Milliomos ottani változata.

A lap még kitért arra is, korábban a TV2 Csoport elnöke, Vaszily Miklós egy interjúban elmondta, szerették volna megvenni az RTL horvátországi leányvállalatát, de ez végül nem jött össze nekik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet