Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem lesz mobilvécé a szombathelyi Fő téren, a többi nyilvános illemhely is zárva van

Irracionális lenne a jelenlegi járványhelyzetben - írta a városháza.

Miért nincs nyilvános mobilvécé a szombathelyi Fő téren? - tettük fel a kérdést Miért nincs nyilvános mobilvécé a szombathelyi Fő téren? 2020. April 28. 13:58 két napja, kedden. Kollégánkat egy korosabb nő szólította meg a szombathelyi Fő téren, azzal, hogy az állandó nyilvános vécé zárva van, pedig van, akinek egészségi problémák miatt kell gyakrabban vécére mennie, de olyan is van, amikor sokat kell sorban állni a közeli OTP és üzletek előtt.

Zárva a nyilvános vécé a Fő téren
Szilágyi József (telefonos fotó)

A Fő téri nyilvános vécé már korábban sem volt nyitva, felújításra szorul, így megkérdeztük a városházát, miért nem hozattak helyette mobilvécét.

Válaszukból kiderül, hogy

a SZOVA - az önkormányzattal egyeztetve - a város összes nyilvános vécéjét bezáratta.

A koronavírus-járvány és a fertőzésveszély miatt tették ezt, ugyanis a nyilvános illemhelyek dolgozói között több veszélyeztetett korú is van, emellett a zárt térben lévő mosdók biztonságos használata sem kivitelezhető. A mobilvécé tekintetében ugyanezek az indokok, így annak kihelyezése a jelenlegi járványhelyzetben irracionális lenne - írták.

Vagyis, ne is számítsunk rá, hogy a veszélyhelyzet megszűnéséig lesz nyitva nyilvános vécé a városban.

A városháza levele

Szombathely összes nyilvános illemhelyét, így a Fő térit is bezáratta az azokat üzemeltető SZOVA Zrt. az önkormányzattal egyeztetve a koronavírus-járvány és a fertőzésveszély miatt, ezzel gyors és felelős döntést hozva a szombathelyiek érdekében. A SZOVA Zrt. tájékoztatása szerint a nyilvános illemhelyek dolgozói között több veszélyeztetett korú is van, emellett a zárt térben lévő mosdók biztonságos használata sem kivitelezhető. A mobilvécé tekintetében ugyanezek az indokok, így annak kihelyezése a jelenlegi járványhelyzetben irracionális lenne.

Hangsúlyozzuk továbbá, hogy a szombathelyi városvezetés koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései, korlátozásai összhangban vannak a kormány döntéseivel, illetve az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaival. Amennyiben a magyarországi koronavírus-járvány alakulása lehetővé teszi, újra megnyitjuk a szombathelyi nyilvános illemhelyeket is.

Emellett továbbra is azt kérjük, hogy aki teheti, maradjon otthon, banki ügyeit pedig lehetőség szerint telefonon vagy online intézze, - ahogy például ezt a Nyugat.hu által is megemlített OTP Bank is kéri az ügyfeleitől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra