Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem megy olyan zökkenőmentesen az átállás a szombathelyi tévénél

Sok szombathelyi még mindig nem fogja a városi tévé adását.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kaptuk a hírt, hogy eltűnt a Vodafone kínálatából a szombathelyi városi tévé. Miért nem lehet fogni a szombathelyi városi tévét a Vodafone (volt UPC) kábelszolgáltatónál? August 19. 15:32 Akkori megkeresésünkre az volt a válasz, hogy egy műszaki problémát próbálnak épp megoldani, ám szeptember első hetétől valamennyi szolgáltatónál zavartalanul nézhető lesz az SZTV adása. Szeptember 6-tól pedig a korábbi műsorstruktúra is visszaáll.

A jelek szerint azonban ez nem történt meg. Ezt egy olvasónk is jelezte: „hatodika elmúlt, meg szeptember második hete is. Tegnap este rápróbáltam, Nyugaton a helyzet változatlan, továbbra sem fogható”.

Sztv stúdió
Kiss Tamás

Így hát ismét megkerestük az AGORA-t és a Médiaközpontot most egyszerre vezető Horváth Zoltán igazgatót, hogy miért nem fogható még mindig a városi tévé adása a Vodafone-nál.

A válaszból kiderült, hogy bár kisebb munkálatok még vannak, de már átköltözött a Médiaközpont a Géfin Gyula utcából az AGORA Művelődési és Sportházba, január 1-től ugyanis közös cégként működnek majd. Január 1-től közös cégként működik az Agora és a Médiaközpont July 05. 07:30 Szeptember elejétől így ismét készítenek híradót és a megszokott magazinműsoraik is visszatértek. Ezek FullHD-ban kerülnek fel majd a közösségi csatornákra és az internetre is.

Technikai problémák azonban még vannak, ezek pedig nemcsak a Vodafone-ügyfeleket érintik. Mint megtudtuk, a szolgáltatók még nem végeztek az optikai kábelek bekötésével, ezért a T-Home-os előfizetők sem látják még a városi tévé adását. Akinek viszont nagyon hiányozna a városi tévé, az a már említett online felületeken tudja követni a műsorokat.

Horváth Zoltán egyébként korábban azt is közölte, Miért nem lehet fogni a szombathelyi városi tévét a Vodafone (volt UPC) kábelszolgáltatónál? August 19. 15:32 hogy a tévé most költözés közben egy úgynevezett IP alapú jeladásra is átáll, így a jövőben nem lesznek ilyen jellegű technikai problémák és bármely hasonló helyzetet is azonnal meg tudnak majd oldani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra