Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem szavazta meg az ellenzék, első körben elbukott a felhatalmazási törvény

Nyolc nap múlva elég lesz a kétharmad.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült a kormánynak első körben, a házszabálytól eltérve elfogadtatni a parlamenttel a koronavírus elleni védekezés jegyében beterjesztett felhatalmazási törvényt. Az elfogadásához az országgyűlés négyötöde kellett volna, de az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A törvényről komoly vita alakult ki, főleg azért, mert szinte korlátlan felhatalmazást adna a miniszterelnöknek, korlátlan ideig, csak a kormány dönthetne úgy, hogy visszaáll a normál állapot.

A törvény ellen több jogvédő szervezet is tiltakozott Nem a korlátlan hatalom az orvosság March 22. 15:31 , online aláírásgyűjtést is indítottak Petíció indult az Orbán teljhatalmát biztosító törvény ellen March 22. 19:50 . A parlamenti vita előtt hétpárti egyeztetés Hétpárti egyeztetést kezdeményez az ellenzék a koronavírus-törvényről March 21. 17:22 volt, de nem jutottak közelebb az álláspontok. A kormány egyébként nyolc nap múlva újra beterjesztheti a törvényjavaslatot, és akkor már elég lesz a kétharmad, ami a Fidesznek egyedül is megvan.

A törvénytervezetről nemrég Török Gábor politikai elemzővel is beszélgettünk Török Gábor: Nem biztos, hogy minden kormányzati döntés mögött ördögi tervet, gonoszságot kell feltételezni March 23. 10:17 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés