A karácsonyi hétvégén sem pihenhettek a vasi tűzoltók

Három tűzesethez is riasztották őket.

A Vas megyei tűzoltókat egy pincetűzhöz, hulladéktároló tűzesetéhez és elektromos kapcsolószekrény lángjainak eloltásához riasztották az ünnepi hétvégén – írja a katasztrófavédelem.

Hétvégi ház tetőszerkezete égett Alsóújlakon
Nyugat.hu

Nagyméretű hulladéktároló konténer égett Szombathelyen, a Május 1. utcában csütörtökön a késő esti órákban. A szombathelyi hivatásos és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Társasház udvarában lévő, külső falsíkra helyezett elosztó dobozban égtek a vezetékek Szombathelyen, a Szövő utcában december 25-én délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy porral oltó készülék segítségével a lánggal égést megszüntették, majd a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit.

Hétvégi ház negyven négyzetméteres tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Alsóújlakon, a Hársfa utcában vasárnap hajnalban. A körmendi hivatásos, vasvári önkormányzati és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották a helyszínre.

Nyugat.hu

A tűzoltók kiérkezésekor az épületben nem tartózkodott senki. Az egységek két vízsugárral a tűz oltását megkezdték, közben az épületből egy propán-bután gázpalackot is kihoztak, amelyet hőterhelés ért. Az oltást követően az egységek hőkamerával átvizsgálták az épületet, további izzást nem tapasztaltak. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló