Nem várnak tovább a tanárok, elkezdik a készülődést az őszi sztrájkra

Csak ígéreteket kaptak a mai egyeztető tárgyaláson a kormánytól. Nagyon sok iskola nem tudja törvény szerint elkezdeni a tanévet.

A mai egyeztető tárgyalástól a pedagógus-szakszervezetek képviselői azt várták, hogy a kormány értékelhető ajánlatot tesz az ez évi béremelésre. Ez azonban nem történt meg - mondta Nagy Erzsébet, a (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) PDSZ ügyvivője a Blikk beszámolója szerint. Nagyon sok iskola nem tudja törvény szerint elkezdeni a tanévet, igy nem teljesül a mindenki számára Alaptörvényben biztosított jog a minőségi oktatásra – tette hozzá.

"Nem kaptunk arra választ, hogy a kormány saját erőből hogyan tudja még az idén rendezni a katasztrofális bérszínvonalat. Helyette arról értesültünk, hogy az EU majd augusztus végéig ad választ a kormány által benyújtott hosszútávú programra" - fogalmazott Nagy Erzsébet.

Habár augusztus 30-án lesz még egy utolsó egyeztetés, de a sztrájkbizottság arra kérte a pedagógusokat, hogy ne várjanak a sztrájkelőkészítéssel.

Ezért a válsághelyzetért minden felelősség a kormányt terheli, hiszen elherdálja a gyermeket jövőjét – jelentette ki zárásként Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet