Nemcsak embercsempészetért kell felelnie az ukránoknak, akit 27 embert zsúfoltak be a raktérbe

A Vas megyei Peresznye közelében buktak meg.

A csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt kell felelnie annak a három ukrán férfinak, akik 27 migránst szállítottak egy gépkocsi rakterében.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk 27 migránssal a kocsiban kapcsolták le az embercsempészeket Peresznyénél 2022. June 28. 11:03 , a rendőrök 2022. június 28-án, a délelőtti órákban, a 8627-es számú úton, Peresznye térségében állítottak meg egy lengyel forgalmi rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.

A gépkocsiban a sofőrön kívül két ukrán utas utazott elől, míg a tehergépkocsi rakterében huszonhét, magát palesztin, szír és afgán állampolgárnak mondó személy tartózkodott.

Forrás: police.hu

A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A sofőrt és a két másik ukrán férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Velük szemben a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek