Nemcsak Szombathelyen, az egész Dunántúlon megjelentek a hódok

Annak ellenére, hogy az ezredfordulóra szinte teljesen eltűntek Magyarországról.

Tavaly tavasszal több ízben is írtunk róla, Újabb fát rágott ki a titokzatos hód a szombathelyi Csónakázótónál 2017. April 15. 07:46 hogy Szombathelyen, a Csónakázótó környékén hód nyomára bukkantak. Akkor elég hihetetlennek tűnt a sztori, mára kiderült, egyáltalán nem az.

Az első áldozat csonkja
Krisztián

2000 környékén a horvát határ térségében indult egy visszatelepítési program, és azóta az állatok úgy elszaporodtak, hogy már a Balaton északi partján túl is keresnek maguknak területeket - hallhattuk ma az ATV Hiradójában. Megtudhattuk, hogy hóddal azonban nagyon ritkán találkozik az ember, ugyanis nagyon félénk állat. Ahogy meghallja a léptek közeledését eltűnik, láthatatlanná válik. Nyomukat azonban lehetetlen nem észrevenni. Méretes fákat rágnak úgy körbe, hogy a legprofibb favágók is megirigyelhetik a munkájukat. A fák odadőlnek, ahova ők szeretnék irányítani. Az állatok tevékenységével most épp a Veszprém megyei Porván találkoztak a helyiek.

Általában a földtulajdonosok nem örülnek a hódok fákat pusztító tevékenységének, de Porva polgármestere szerint a hódok most jót tettek velük, ugyanis a tavaszra tervezett munkák egy részét végezték el az önkormányzat helyett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek