Nemcsak Szombathelyen, az egész Dunántúlon megjelentek a hódok

Annak ellenére, hogy az ezredfordulóra szinte teljesen eltűntek Magyarországról.

Tavaly tavasszal több ízben is írtunk róla, Újabb fát rágott ki a titokzatos hód a szombathelyi Csónakázótónál 2017. April 15. 07:46 hogy Szombathelyen, a Csónakázótó környékén hód nyomára bukkantak. Akkor elég hihetetlennek tűnt a sztori, mára kiderült, egyáltalán nem az.

Az első áldozat csonkja
Krisztián

2000 környékén a horvát határ térségében indult egy visszatelepítési program, és azóta az állatok úgy elszaporodtak, hogy már a Balaton északi partján túl is keresnek maguknak területeket - hallhattuk ma az ATV Hiradójában. Megtudhattuk, hogy hóddal azonban nagyon ritkán találkozik az ember, ugyanis nagyon félénk állat. Ahogy meghallja a léptek közeledését eltűnik, láthatatlanná válik. Nyomukat azonban lehetetlen nem észrevenni. Méretes fákat rágnak úgy körbe, hogy a legprofibb favágók is megirigyelhetik a munkájukat. A fák odadőlnek, ahova ők szeretnék irányítani. Az állatok tevékenységével most épp a Veszprém megyei Porván találkoztak a helyiek.

Általában a földtulajdonosok nem örülnek a hódok fákat pusztító tevékenységének, de Porva polgármestere szerint a hódok most jót tettek velük, ugyanis a tavaszra tervezett munkák egy részét végezték el az önkormányzat helyett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek