Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemény András: Szigorú korlátozások a Csónakázó-tónál és a Sportligetnél

Mától négy napig éjszakai kijárási tilalom lesz a 18 év alattiak számára Szombathelyen. Kötelező a maszk a Fő téren.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemény András, Szombathely polgármestere csütörtök késő délután tartott online fogadóórát Élőben Nemény András szombathelyi polgármester online fogadóórája April 09. 18:06 , az ott elhangzottakat ebben a cikkben Élőben Nemény András szombathelyi polgármester online fogadóórája April 09. 18:06 foglaltuk össze.

Közvetlenül a fogadóóra előtt jelentette be Orbán Viktor: határozatlan időre meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást April 09. 16:48 Orbán Viktor miniszterelnök, hogy határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat, egyúttal feljogosították a polgármestereket, hogy további szigorításokat vezethessenek be.

Rendőrök járőröznek Szombathelyen, a Csónakázó-tó hídján 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította.
MTI/Varga György

A kormányrendelet azonban nem jelent meg azonnal, csak késő este, így a polgármesterek tegnap még tanácstalanok voltak Nem jelent meg estig a rendelet, bizonytalanok a polgármesterek April 09. 21:13 . Igaz, a kirándulóhelyeken már próbálkoztak Ezekre a helyekre ne induljon el a hosszú hétvégén! April 09. 13:46 saját erőből csökkenteni a forgalmat. Így várható volt, hogy a rendelet megjelenése után Nemény András is új döntéseket hoz.

Nemény bejelentette:

Péntek délután 15 órától hétfő éjfélig

 • A Csónakázótó, a tó melletti sétány, a tó szigete, a Sportliget és a parkerdő kizárólag gyalogos szabadidős tevékenységre, gyalogosan vagy kerékpáros megközelítéssel.
 • A Csónakázótó mellett csak az óramutató járásával megegyező irányban lehet sétálni.
 • Lezárják a fedett uszoda, termálfürdő és az emlékmű alatti, a szálloda melletti, a parkerdő melletti, a Sportliget és a Csónakázót melletti parkolókat.
 • Kötelező maszkot hordani a Csónakázótó melletti sétányon, a szigeten, a Sportligetben, a Fő téren és valamennyi közparkban.
 • A vendéglátó-helyeken az ott foglalkoztatottak kivétel tilos tartózkodni, kivéve az élelmiszerbolt, piac, gyógyszertár, benzinkút, dohánybolt, bank és posta területét.
 • Fagylaltot árusítani tilos.
 • Közterületen sporttevékenység kizárólag egyedül, tíz méteres távolságot tartva végezhető. Lezárják az atlétikai pályákat, a városligeti és a Sugár úti sportpályákat, ezek szalaggal lesznek körbekerítve.
 • Közterületen a 18 év alattiak 20 óra és reggel hat óra között nem tartózkodhatnak. Ez a szülők felelőssége.
 • Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés