Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Szombathely polgármestere arra kérte a közgyűlést, hogy ne szavazzák meg a fizetésemelését

A december 16-i szombathelyi közgyűlés elején Nemény András polgármester arra kérte a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a fizetésemeléséről szóló előterjesztést, ha arról kell majd szavazni. Kijelentette, ő nem kérte az emelést, nem is ért vele egyet.

Megmutatjuk, ami fontos.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A polgármesterek fizetésének emelését a múlt héten jelentették be A Fidesz 1,3 millióra emelné Nemény András szombathelyi polgármester illetményét 2021. December 09. 13:49 , a parlament két nappal ezelőtt meg is szavazta azt. A törvénymódosítás átlagosan 30 százalékkal emeli meg a polgármesterek bérét.

Az emeléshez azonban az állam nem ad forrásokat, azt az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia.

Nemény András törvényben meghatározott illetménye jelenleg bruttó 997 ezer 200 forint, a törvényjavaslat ezt emelte fel bruttó 1 millió 300 ezer forintra.

Nemény kijelentette, ha a közgyűlés elutasító határozata ellenére a kormányhivatal a törvényre hivatkozva mégis kikényszeríti a magasabb bért, akkor a különbözetet jótékonysági célra fogja fordítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra