Szombathely polgármestere nyílt levelet írt a város kézilabda szurkolóinak

Egyben meghívta a őket egy tisztázó beszélgetésre.

Nemrégiben mi is beszámoltunk Előfordulhat, hogy nem kap licencet az SZKKA NBI-be frissen felkerült kézilabdacsapata - Frissítve May 15. 14:41 arról, hogy az NBI-be jutó SZKKA női kézilabdacsapata lehet, nem kap licencet az indulásra. Ők akkor a város vezetését hibáztatták emiatt.

Most Nemény András polgármester egy nyílt levelet tett közzé Facebook-oldalán, amelyben tisztázza a helyzetet:

"Tisztelt szombathelyi kézilabda szurkolók!

Az elmúlt napokban fizetett hirdetésben valótlanság jelent meg az SZKKA városi támogatásával kapcsolatban.

A klub vezetője, Pödör Zoltán azt állította, hogy miattam nem indulhat jövőre az első osztályban a csapat, mert nem engedélyezem, hogy az Arena Savaria helyszínként legyen megnevezve a licence kérelem beadásánál.

Mindezt arra alapozta, hogy a május 6- án kelt levelére nem válaszoltam másfél hét alatt. Ezt a közleményt május 13- án adta ki..

A valóság ezzel szemben a következő:

1. Sem én sem más nem nyilatkozta és soha nem is gondolta, hogy a licence kérelemben ne segítsünk a klubnak az Arena Savaria helyszínként való megnevezésének lehetőségével.

2. Pödör Zoltán azt a tényt, hogy - több száz millió forint TAO- támogatást felvevő klubként- ingyenesen kéri a csarnokot, elhallgatta a nyilvánosság előtt.

3. Pödör Zoltán pontosan tudja, hogy ebben az esetben csak a városi Közgyűlés hozhat döntést. Jelenleg nincs olyan hatályos rendelkezés - sem 2019- ből sem később- ami alapján Közgyűlés nélkül ilyen döntést meg lehetne hozni.

4. Javaslatomra a május 30-ai Közgyűlés tárgyalni fogja a kérelmet, ahol jómagam támogatni fogom, hogy a licenc kérelemben megnevezésre kerülhessen az Aréna Savaria mint lehetséges helyszín.

5. Pödör Zoltán azt a tényt sem közölte a nyilvánossággal, hogy a Kézilabda Szövetség licence beadási határideje április 30 volt, így most már a hiánypótlás zajlik június 5- ös beadási határidővel. Kérdés, milyen helyszínt adott be elsőre a szövetséghez, mikor a város felé semmilyen kérelmet nem írt az esetleges csarnokhasználat ügyében.

6. Pödör Zoltán azzal vádol minket, hogy politikát viszünk a sportba. Ezt visszautasítom.

Az azonban tény, hogy ő a klub tiszteletbeli elnökének a Fidesz választókerületi elnökét kérte fel, hogy aztán saját maga séi lakosként Fidesz színekben elinduljon a Szentkirályi városrészen az önkormányzati választáson. Tény, hogy a meccseken a Fidesz polgármesterjelöltjét szerepelteti, a választás előtt három héttel pedig igaztalan támadást indít személyem ellen.

7. Az SZKKA az elmúlt években kiemelkedően sok segítséget kapott az önkormányzattól és külön a városvezetéstől is. Így lesz ez a jövőben is. Meggyőződésem, hogy a kézilabdaszerető közösség érdeke, hogy a közpénz felhasználása törvényesen és tisztességesen az arra szánt célra történjen.

A klub átvilágítását azonban ígérete ellenére Pödör Zoltán a mai napig megakadályozta. Így 55 millió forint jelenleg is a város számláján félretéve várja, hogy a Fidesz frakcióval egyhangúlag hozott döntés értelmében az átvilágítás után utalásra kerüljön a klub részére.

8. Több mint négy hónapja kértem a klubot, hogy hívjanak össze egy szurkolói ankétot, ahol közösen, tiszta vizet önthetünk a pohárba és a szurkolókkal együtt tervezhetjük meg az ideális jövőt. Hosszú halogatás után a héten végre sikerült időpontot kapni erre fontos eseményre.

Mivel a klub ezidáig nem adott hírt róla, megteszem én. Május 23-án, csütörtökön 18 órakor várunk minden SZKKA szurkolót, minden kézilabdaszerető szombathelyit, hogy jöjjön el és őszintén beszéljünk a kialakult helyzetről, annak megoldásáról.

Több ilyenen is részt vettem már más sportágak esetében, együtt mindig eredményre jutottunk, és bármiben is maradtunk, én álltam a szavam.

Hitem szerint egy sikeres csapat jövője csak a tisztességen múlhat, a politikán nem. Az SZKKA a város értéke, vigyázzunk rá együtt.

Hajrá SZKKA, hajrá Szombathely!

dr. Nemény András"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet